lauantai 25. tammikuuta 2014

Havaijin hampurilainen

Tänään tehtiin sitten lasten mieliruokaa. Kaivoin tuohon mieliruokaan sopivan keitokirjan, eli Hampurilainen, 100 mahtavaa reseptiä.

Lisukkeena meillä oli makaroonisalaatti.

Havaijin hampurilainen


4:lle

450 g porsaanjauhelihaa

3 rkl teriyaki-kastiketta,
        lisäksi sämpylöille
        levitettäväksi
4 säilykeananasrengasta
   sipulisiivuja
   rypsiöljyä voiteluun
4 pehmeää hampurilais-
   sämpylää puolitettuna
   lehtisalaattia

Pane jauheliha kulhoon ja mausta teriyaki-kastikkeella. Sekoita varovasti. Jaa seos neljään samankokeiseen osaan ja muotoile pihviksi.  Paista pihvit.

Sivele ananasrenkaat öljyllä, paista.

Paista sipulit. Itse tein karamellisoidut sipulit.
Ohjeena; Laitoin pannulle voita ja paistoin siinnä sipuleita vähän aikaan. Laitoin sipuleiden päälle 2 rkl sokeria ja paisetelin niitä herkullisen tummaksi. Lopuksi lisäsin 2 rkl valkoviinietikkaa. Hiljaisella lämmöllä n. 8 min. Lopuksi mustapippuria ja suolaa....jos tuntuvat "kuivilta" lisää 1 rkl vettä ja sekoita. Nam....

Kokoaminen;
-sämpyläpuolikkaille teriyaki-kastiketta. Laita salaatinlehti, ananasta (minä paistoin näitä enemmän oikeen ohjeen mukaan tulee vain yksi ananas, mutta minä itse pidän ananaksesta joten sitä tulee minun hampurilaiseen enemmän =D ), pihvi, sipulia, ananasta. Ja tarjoile salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...