sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Aamiaispiirakka

Tänä aamuna meidän herääjät saivat tälläisen ihanan makuisen piirakan yhtenä "ehdokkaana" aamupalaksi. Tässä kokeilussa oli se mielessä, että se pääsiäinen tulee ja tämä jotenkin sopii siihen...Kyllä olikin hyvän makuista....suosittelen!

Aamiaispiirakka

-lehtitaikinaa (minulla oli levyjä, mutta jos teet isommalle väelle osta ihmeessä iso (600g) lehtitaikinalevy)minulla siis kolme pikku levyä

täyte;
1 prk ranskankermaa (ei ihan kokonaa tarvinnut laittaa noihin kolmeen)
1 pkt (n.140g)  pekonia (jos teet ison voi pekonia laittaa enemmäin)
6-8 kananmunaa
(ripaus ruohittua mustapippuria)

Sulata taikina. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda ne kuumalla pannulla rapeaksi. Kauli levyjä vähän isommaksi. Nosta ne paperoituun astiaan johon teet piirakkaa. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Levitä taikinapohjalle raskankermaa tasaisesti.
Levittele  paahdetut pekonisilput piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin , että keltuaiset jäävät ehjäksi. (Jos haluat, niin voit mausta ripauksella mustapippurilla.)
Paista piirakkaa 200-asteessa, alatasolla, n. 25 min.

Koristeeksi voit laittaa esim. erilaisia salaatti suikaleita, paprikaa, tomaattia yms.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...