lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulun hedelmäinen kahvikakku, joulun odotus 2015

Tänään kokeilin ystävän antamaa kahvikakun ohjetta. Ja tämä oli kyllä maukas!
Jouluun minunsta kuuluu taatelikakku....niitä on tullut tehtyä ja sitten olen tehnyt kahvin makuista taatelikakkua...ja nyt sitten tämä joulunen hedelmäinen kahvikakku johon tulee kuivattuja aprikooseja.Taas uusi versio taatelikakusta ja vielä yhtä hyvä kuin edellisetkin....



Ohjeeseen....

Joulun Hedelmäinen kahvikakku

125 g kivettömiä taateleita
125 g  kuivattuja aprikooseja
3 dl vettä
200 g voi tai margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
Vuokaan:
voiteluun marg. ja korppujauhoa
Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla. Laita taateli ja aprikoosi kattilaan jossa vesi. Kiehauta ne soseeksi. Anna jäähtyä.
Pehmeä margariini ja sokeri vaahdotetaan. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtynyt taateli ja aprikoosi seos.Sekoita.
 Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku mehevöityy folioon käärittynä ja säilyy viileässä useita päiviä. Voidaan pakastaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Huhtikuun haaste suoritettu

Huhtikuun haasteeksi olin laittanut; Yllätä joku. Tämän yllätyksen tein yhdessä muiden näpsäköiden kanssa eräälle näpsäköistä 😂 Ehdotin ett...