lauantai 30. tammikuuta 2016

Hampurilaissämpylä

Tein tänään hampurilaissämpylöitä. Kyllä itse tehdyt hampurilaiset on maukkauttaita......




Hampurilaissämpylät

( 8 kpl )

2 dl vettä ( n. 43-asteista)
6 rkl maitoa
2 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 rkl pehmeää voita

Voitelu; kananmunalla

Päälle seesaminsiemeniä

Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 - 15 min keskitasolla, kunnes ne ovat kohonneet ja kauniin ruskeat.

Yhdistä ensin lämmin vesi, maito, sokeri, hiiva.
Mittaa jauhot ja suola toiseen astiaan.
Nypi voi jauhoseokseen. Lisää vesi-hiivaseokseen kananmunat ja  jauho-voi seokse vähitellen. Sekoita.




Vaivaa taikinaa alustalla n. 5 min. Tee taikinasta pallo ja anna kohota liinan alla lämpimässä n. tunti.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pallo. Laita pellille ja paina palloa vähän litteämmäksi. Anna kohota vielä n 30 min.

Voitele kananmunalla ja laita päälle seesaminsiemeniä. Paista.


2 kommenttia:

  1. Hauska yhteensattuma! Juuri tänään puhuin ystävättären kanssa viimeksi, että pitäisi valmistaa omat hampparisämpylät. Paljon parempaa niin! Hyvännäköiset sämpylät, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuvatkin ihan hyviltä! Hampurilaisia on kiva tehdä itse...saa ainakin mieleisiä herkkuja yhteen ja samaan hampurilaiseen =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Perunamuussia

Sain ison määrän perunamuussia. Sitä oli varmaan 2.5 kg:a. Voitte uskoa, että sitä on eilen istuttu keittiössä ja "kulutettu" muus...