torstai 10. maaliskuuta 2016

Kaltatut aamiaisleivät






Eilisen tk:n käynnin takia meitsi on saikulla....ei onneksi mitään isompaa. Minulta poistettiin luomen/silmän alueelta 3 luomea. Ja nyt ollaan hauskan näköinen kun löytyy vähän "mustasilmä susanin" sukulaisuutta ja vähän myös toinen luomi on turvonnut.
Tänään on sitten ollut aikaa tehdä jotain pientä.

Työkaverilta sain lainaksi uusinta Leivotaan lehteä. Siitä lehdestä sitten laiskana ihmisenä otin ohjeista kuvaa =D. Yhdessä ohjeessa oli aivan ihanan näköinen leipä.....Tänään päätin kokeilla ohjetta.
Ja kyllä...lehden kuva oli oikeassa, aivan mahtavan makuinen leipä....


valmiita leipiä....

Kaltatut aamiaisleivät.

6 kpl

Kalttauksen ansiosta jauhoihin imeytyy enemmän nestettä ja leivistä tulee meheviä.

Kalttaus 
3 dl vettä
2 dl karkeita ruisjauhoja

25 g hiivaa 
3 dl käden lämpöistä vettä
2 rkl rapsiöljyä
1 tl suolaa
9-10 dl vehnäjauhoja


Klikkaa kuvaa niin saat sen isommaksi.


Tästä se sitten lähti........














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Siirretään sivua.....

Tosiaan nyt siirretään "sivua"....Pitkän pohdinnan jälkeen tein sellaisen ratkasun, että Näpertelijöiden blogi lopettaa....mutta m...