perjantai 4. maaliskuuta 2016

Peltikarjalanpiirakka

Onko muita jotka rakastaa karjalanpiirakoita!?! Löysin tälläisen reseptin, jossa tehdään täysi pelti karjalanpiirakkaa......hmmm....ei varmaan kaikkien mieleen, mutta kannattaa silti kokeilla...pääsee pikkusen nopeemin ;)

Mutta vielä minä jatkossakin teen karjalanpiirakoita ihan oikeeseen tapaan....kunhan kokeilin....että tietää mistä puhutaan =D

Maistuu hyvältä....



Pel­ti­kar­ja­lan­pii­rak­ka

Kokonainen uunipellillinen karjalanpiirakkaa
20 palaa

TAIKINA
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja

RIISIPUURO
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 L maitoa
1 tl suolaa

LISÄKSI
1 kpl kananmuna
50 g voita sulatettuna
maitoa

VOITELUUN
voita
Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.
Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.







2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...