lauantai 11. kesäkuuta 2016

Puutarhassa tapahtuu.....

Viikko rippijuhliin ja minä aloitan puutarhasta kaikki tekemiset ;) =D . Visiota ei ole, mitä meillä tarjoillaan juhlissa.....Mutta ehkä tänä iltana sekin syntyy, kun alkaa laittamaan paperille mitä kaikkea pitäisi töitten ohella saada aikaseksi!

Tänään käytiin puutarhalla hakemassa vähän kaikenlaista....Joka vuosi tieni vie tänne samalle puutarhalle, sillä sieltä kyllä saa parhaimmat kukat yms....Ja vielä kun vastassa on ystävällinen henk.kunta.....tätä paikkaa ei mikään voita...Se kuuluu joka kesään.. voit kurkata paikkaa TÄÄLTÄ, Hellqvistin puutarhaa.


Tänä vuonna mukaan tarttu aivan uusi tuttavuus ainakin minulle....semmoinen kuin curry yrtti. Kuva ei kyllä nyt ole häävi...luulin että sain hyvän kuvan...heh...mutta ei nyt sitten ollutkaan hyvä....mutta kumminkin jotain kuvaa....

Tämmöisen jutun löysin siitä; Hopeanhohtoinen curry-yrtti

Välimereltä kotoisin oleva yrtti viihtyy aurinkoisella paikalla ja sopii hyvin samaan ruukkuun vaikka oreganon, salvian ja timjamin kanssa. Kun lehden rikkoo ja hieroo sitä käsissä, lähtee siitä currymainen aromi. Nimestään huolimatta sitä ei käytetä intialaisen curry-mausteseoksen valmistuksessa. Kasvin lehtiä voi käyttää curryn tapaan riisin mausteena, keitoissa sekä vihannes-, liha-, ja pataruuissa. Lehtiä paistetaan ensin pannulla, jolloin aromi irtoaa ja maku hienontuu (se on raakana aika tujua). Sitten ne voi lisätä ruuan joukkoon. Curry-yrtti on meillä puutarhassa yksivuotinen, mutta sen voi talvettaa sisällä noin 5-10 asteessa.

Sitten tänä vuonna uskalsin ostaa oliiviyrtin.....


Oliiviyrttiä kasvatetaan ja korjataan samoin kuin rosmariinia. Oliiviyrtille sopii hiekansekainen multa ja niukahko kastelu. Se ei viihdy märässä maassa eikä talvehdi Suomessa avomaalla. Versonkärjet ja lehdet sopivat mm. pizzaan, pastaan, salaatteihin, patoihin, grilliruokiin ja marinadeihin. Se sopii myös tuoreen tomaatin mausteeksi.

Sitten löytyy......Basilika, persillija, lehtipersillija, sitruunamelissa, pinaattia, salaattia...jne....


Kaapistani löytyi kikherneitä paketista....Laittelin niitä ihan paketista suoraan maahan...ja KATSOKAA sieltä niitä mullan läpi puskee...  Eli,  Kikherne (Cicer arietinum) on hernekasveihin kuuluva palkokasvi. Se tunnetaan myös nimellä kahviherne.
Yksi rivi niitä nyt sitten kasvaa minun penkissä =DOstin kaupasta salaatin ja käytin.....juuret iskin sitten multaan ja sieltä se kasvaa uudelleen!


Munakoison ostin tänään....

Pensapapua nousee..Ja kukkia......
Nyt on hyvä aloittaa suunittelemaan rippijuhlia....ja tapasiltaa....jne... :) Jos juhannusviikolla pääsis jo betoninkin kimpuun....


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja upeita kuvia.
    Osallistu kastehelmi kakku vadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Täytyy käydä blogissasi :)

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...