Pitkästä aikaa tuli leivottua leipää. Ajattelin että kokeilen vähän erilaista ohjetta. Niinpä päädyin laittamaan fetajuustoa tuohon leipään. Feta on niin hyvää....
Tuli kyllä hyvä leipä ja maistuva. Toinen leipä meni ihan saman tien!!!
Fetaleipä
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl karkea täysjyväruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
80 g voita
100 g fetajuustoa paloina
päälle:
seesaminsiemeniä
Liota hiiva haaleaan veteen, lisää suola, sokeri,keskenään sekoitetut jauhot, pehmeä voi ja fetajuusto. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä palana noin 15- 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Teen toisesta palasta ensin 3 tangoiksi, vaivaa samalla ilmakuplat pois ja letitä leivät. Laita letitetyt palat vuokiin ja anna kohota.
Voitele leivät vedellä ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Paista kohonneet leivät uunin alatasolla +225 asteessa noin 25- 30 minuuttia tai kunnes leivät näyttävät kypsiltä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Loma hommeleita
Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Joulukuun kilpailu käynnissä vielä 15 pvää, voit osallistua TÄÄLLÄ! Tänään on toinen adventtisunnuntai....kyllä tämä joulukuu kuluu nopsa...
Feta on hyvää! Ja varmasti oli herkullinen leipä!
VastaaPoistaMukavaa tiistai päivää sinulle!😊❤️