torstai 1. joulukuuta 2016

Enään 23 päivää jouluun, joulukalenteri 2016

Olen itse glögin ystävä ja niinkuin Eetvasttikin. Ajatteltiin laittaa Eetvarttin kanssa teille kivoja ja maukkaita glögi reseptejä.


Tässä siis jouluun glögiohjeita!
Näistä ohjeista varmasti löydät omaan jouluusi sopivan glögin: tumma tai vaalea, mausteinen tai mieto glögi.

Omenainen kaneliglögi
10 annosta
1 l omenamehua
1/2 l siideriä
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
1–2 dl viskiä
sitruunaviipaleita ja neilikoita
rusinoita ja manteleita
Kaada omenamehu ja siideri kattilaan. Kuumenna neste hitaasti halkaistun vaniljatangon ja kanelitangon kanssa kiehuvan kuumaksi. Ota lämpö pois ja anna seoksen mielellään tekeytyä muutama tunti. Ota tangot pois ja lisää joukkoon viski ja kuumenna juoma höyryäväksi, älä keitä. Kaada juoma rusinoiden ja kuorittujen manteleiden päälle glögimukeihin. Somista juoma vielä sitruunaviipaleen palalla, johon olet työntänyt muutaman neilikan. Alkoholittoman version saat jättämällä viskin pois ja "terästämällä" juomaa vaikka sitruunamehutilkalla

Ananasglögi
6 annosta
1/2 l ananasmehua
pala inkivääriä
1 vaniljatanko
1/2 dl sokeria
1/2 l valkoviiniä
1 dl punssia
mantelilastuja
Kuumenna ananasmehu ja mausteet. Anna kiehua viitisen minuuttia. Makeuta seos, lisää valkoviini ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita mukaan punssi. Tarkista makeus. Siivilöi juoma glögimukeihin ja ripottele päälle mantelilastuja.

Kultainen päärynäglögi
1 l päärynämehua
pala tuoretta inkivääriä
1 vaniljatanko
2 plo (à 1/3 l) Ginger-Ale -juomaa
1 dl punssia
Keitä inkivääriä ja vaniljatankoa päärynämehussa noin 10 minuuttia. Lisää mukaan inkiväärijuoma ja kuumenna kiehuvaksi. Ota mausteet pois ja terästä juoma punssilla. Pane glögilasien pohjalle keltaisia rusinoita ja kaada päälle höyryävä juoma.
* Alkoholiton vaihtoehto syntyy, kun jätät punssin pois.

Tuiskusta tulijan lämmike
8 annosta
1/2 l vahvahkoa, juomavahvuista mustaherukkamehua
1 kanelitanko
1 tl kardemummansiemeniä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 hyvin pestyn sitruunan kuori
1/2 dl fariinisokeria
1 plo punaviiniä
1–2 dl mustaherukkalikööriä
Keitä mausteita herukkamehussa hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi mausteet pois, lisää sokeri ja punaviini. Kuumenna seos höyryäväksi ja lisää halutessasi likööri. Kaada juoma manteleiden ja rusinoiden päälle ja tarjoile heti.
* Alkoholittoman version saat jättämällä alkoholit pois. Lisää silloin mehun määrää punaviinin verran.

Karibialainen eggnog
6 annosta
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
3 rkl sokeria
3 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl tummaa rommia
ripaus muskottipähkinää
Mittaa kattilaan kookosmaito ja sokeri. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä. Vaahdota keltuaiset ja vaniljasokeri. Lisää vaahto kookosmaitoon, koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos vähän saostuu, älä päästä kiehumaan. Nosta seos jäähtymään, lisää rommi ja kaada juoma pulloon ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Kaada kylmää juomaa tarjolle pieniin laseihin ja ripauta päälle aavistus muskottipähkinää.

Mausteinen rypäleglögi
6 annosta
1 l rypälemehua
2 kanelitankoa
10 neilikkaa pala inkivääriä
1/2 dl fariinisokeria
mantelilastuja
Kuumenna rypälemehu ja mausteet kiehuvaksi anna porista noin 10 minuuttia. Lisää mukaan fariinisokeria makeutta maistellen. Koristele glögi mantelilastuilla ja nauti.

Kardemummaglögi
4–5 pussia ruusunmarjateetä
2 tl kardemumman siemeniä
1 l vettä
2–3 rkl fariinisokeria
(0,5–1 dl maustamatonta viinaa, rommia, brandyä tai punssia)
rusinoita, manteleita
Kiehauta litra vettä. Pane kardemummat ja teepussit veteen hautumaan noin viideksi minuutiksi. Siivilöi juoma glögilaseihin. Mausta sokerilla. Lorauta halutessasi joka lasiin 1–2 rkl alkoholijuomaa ja sekoita. Lisää rusinoita ja manteleita.

Kahviglögi
1 dl vahvaa, kuumaa kahvijuomaa
1 dl punaviiniä
2 rkl mantelilikööriä
2 tl sokeria
Mittaa lasiin likööri ja sokeri. Lisää kuuma kahvi ja kuuma punaviini. Sekoita ja koristele vaikkapa appelsiiniviipaleella.
Huom! Annoksesta tulee yksi iso lasillinen glögiä.

Englantilainen glögi
10–15 kokonaista neilikkaa
1 appelsiini
4 rkl fariinisokeria
3 kanelitankoa
2 sitruunaa viipaleina
5 dl vettä
1 pullo punaviiniä
Paina neilikat appelsiiniin. Nosta se kattilaan, lisää sokeri, kanelitangot, sitruunat ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin.  Anna hautua 10–15 minuuttia. Lisää viini ja kuumenna. Kaada glögimukeihin.

Siideriglögi
6 annosta
1 l siideriä
1 laakerinlehti
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
(sokeria tai hunajaa)
Kaada siideri kattilaan. Kuumenna neste hitaasti laakerinlehden, halkaistun vaniljatangon ja kanelitangon kanssa kiehuvan kuumaksi. Ota mausteet pois ja tarkista makeus ja liuota mukaan suun vaatiessa hieman sokeria tai hunajaa. Kaada juoma glögimukeihin ja nauti manteleiden ja rusinoiden kera. Annoksesta riittää kuudelle.

Meillä oli valmista glögiä tällä kertaa.....joka tuotiin tallinasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...