torstai 20. huhtikuuta 2017

Aurinkoinen juustokakku

Vanhin lapsistani tuli avosiippansa kanssa käymään pitkäperjantaina ja minäpä se  ajattelin että teen pääsiäisen kunniaksi juustokakun. Kaikenlisäksi se sopii myös minun omaan ruoka  vuosi väriterapiaa haasteeseen. Minullahan oli oikeassa vuosi väriterapia haasteessa huhtikuun värinä ketainen....Joten ruokaan liittyväkin piti olla sitten keltainen, tässä tuli kaunis keltainen päällinen.

Aurinkoinen juustokakku

12 annosta

Pohja

200 g kaurakeksejä
100 g voita
1 tl inkivääriä

Täyte
 4 kpl liivatelehteä
2 1/2 dl  vispikermaa
400 g maustamaton tuorejuusto
1 1/2 dl sokeria
 2 tl vaniljasokeria
 1/2 dl sitruunamehua

Pinnalle

3 kpl iivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
2 prk mango pilttisosetta

Valmista ihana juustokakku näin: Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri.
 Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit.
Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.
Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele juustokakku.









1 kommentti:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...