tiistai 2. toukokuuta 2017

Kirpparit

Tuossa, kun tuota lomaa vietin, niin tosiaan olin  Espoo / Helsinki seudulla. Joka päivälle löytyi kaikkea kivaa tekemistä ja myös muutamana päivänä kierreltiin kirppareita!

Se oli kyllä tavallaan kidutusta, kun ei voinnut sitä määrää tavaraa ostaa mitä olisi halunut...Olisi pitänyt olla lähinnä iso pakettiauto.....hoh, hoijaa...mutta kun kotiin piti palata junalla/autolla....
Sanottakoon että kaksi kassia jäi tyttäreni luo kun en millään saanut niitä mahtumaan kasseihini... heh..heh...eli ostoksia tuli tehtyä!!! =D

Lähinnä ostin vaatetta....niitä oli niin halvalla.....ja uutta, hyvää....Nyt oli hyvä mahdollisuus täyttää tuota vaatekaappia, kun tuota painoa on lähtenyt 23 kg....edelliset vaatteet ovat pikkusen isoksi jäänneet!

Toinen kohde jota katselin oli tietysti keittokirjat, joita keräilen.....no, nehän ne vasta painavia ovatkin!!! Tällä kertaa ostin 6 kappaletta....koska ne painaa......niitä on ikävä kannella kun joutuu itse kantamaan matkatavaransa =D
Hinnallahan ne eivät olleet pilattuja! Halvimman sain 0,50 senttiä!!!


Minun keittokirja varastossani on nyt jo reilusti yli 200 kirjaa!!! Niistä on löytynyt vaikka mitä herkkua...ja miten ihana niitä on selailla ja "kuolailla" herkullisten kuvien äärellä ;) . Hauskinta on kun selailee jotain hyvin vanhaa keittokirjaa....siitä huomaan miten meidän ruokatottumukset ovat muuttuneet, vaikka käytetäisiinkin samoja raaka-aineita.

Tällä kertaa "haaviini" jäi keittokirja vuodelta 1928.


Tässä keittokirjassa on voileipiä...Hauskinta tässä kirjassa on se että siitä löytyy ihan tolkuttomasti myös siihen aikaan toimivien firmojen mainoksia!

Esim mainoksista; -Voileipäpöytään ovat TURUN SÄILYKETEHTAS Oy:n kaikenlaiset valmisteet parhaita.
-Maukas voileipä vaatii hyvää OLUTTA jota saadaan * Oy. P. Sinebrychoffílla, Helsinki
-LAPSET pysyvät tervein, jos heille annetaan säännöllisesti MAITOA, Maanviljelijäin maitokeskus o.y.

Tässä kirjassa oli näin:
Thora Holm
Itsensäelättäjän
Keittokirja
Suomentanut Helmi Krohn
Runsaasti kuvitettu
Sisältää mitä monipuolisimman valikoiman ruokavalmistusohjeita sekä ohjeita;
Ostoksesta ja ruoansäilytyksestä. Kodin hoidosta ja työnjaosta. Miten asunto on järjetettävä ja sisustettava. Mikä lämpö ja polttoaine on edullista. Hinta sid. Smk 25:-

Heh...minä ainakin olisin pettynyt jos minulle luvataan kirjan esittely osiossa tuollaisia...sillä minä en ainakaan vielä ole löytänyt kuin monen monta voileipä ohjetta ja mainoksia ja muutaman sananlaskun...heh...sisustuksesta en pahemmin ole lukenut....

Nuo ohjeet ovat ihania, suurin osa on seuraavanlaisia; Kalamurekkeella päällystetyt voileivät; Happamesta limpusta leikataan viipaleita, joille levitetään voita ja päälle pannaan viipale kalamureketta.


Heh...heh......ihania ohjeita vai mitä!!!!

Tähän en vielä kunnolla ole kerennyt tutustua.

Tähänkään en ole vielä kerennyt kunnolla tutustua.

Tähän kirjaan on jo laitettu lippua ja lappua mitkä kokeilen.

Tästä kirjasta otin vinkkiä yhteen perunasalaattiin

Tästä kirjasta tuli kokeiltu jo...eilisen päivän postauksessa oli kookosdonitsit jamokkabeignetit
Tässä vielä Helsingissä olevia kirppareita.....

Relove
Jos sinusta kirpputorit ovat nuhjuisia, Relove muuttaa käsityksesi. Töölöntorilla sijaitseva itsepalvelukirpputori on siisti ja valoisa. Myynnissä on paljon merkkivaatteita muun muassa Andiataa sekä Bossia – ja hinnat ovat sen mukaisia eli yli 20 euroa. Mutta halvempiakin vaatteita on tarjolla.

Pelastusarmeija
Mannerheimintiellä sijaitsevan Pelastusarmeijan kirpputorilta löytyy vaatteita laidasta laitaan. Merkkivaatteet, kuten Marimekko, ovat kalliita, mutta muuten Pelastusarmeijan kirpputorin hintataso on kohtuullinen.

Emmaus
Mäkelänkadun Emmaus on täynnä sekalaista tavaraa, mutta penkominen kannattaa. Hinnat ovat edullisia, ja toisinaan joukosta löytyy myös aarteita.

Hietalahden tori
Hietalahden torin kirpputori täyttyy pöydistä viikonloppuisin. Myyjiä ja ostajia on tungokseen asti. Itse käyn Hietalahden torilla mieluiten arkipäivinä, jolloin siellä on väljempää ja vähemmän myyjiä. Usein laatu korvaa määrän.

UFF:n tasarahapäivät
UFF myy vaatteita ja kenkiä useamman kerran vuodessa tasarahalla. Hinnat alkavat seitsemästä eurosta, ja kahden päivän välein hintoja lasketaan niin, että viimeisenä päivänä kaikki maksaa vain euron. Käyn UFF:issa vain tasarahapäivinä, koska muulloin hinnat ovat mielestäni korkeita. Iso Robertinkadun ja Fredrikinkadun myymälöiden alakerrassa on trendiosastot, jotka ovat omat suosikkini.
Helsinki    
Fredrikinkatu 36 ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Hämeentie 4 (Hakaniemi) ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Hämeentie 29 (Kurvi)     ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Iso Roobertinkatu 4-6     ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Malminkaari 13-16 (Malmin Nova) ma-pe 9-20, la 9-18, su 12-18
Mannerheimintie 104(Töölö)     ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Ostostie 4 (Kontula) ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Runeberginkatu 4c (Kamppi)     ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Turunlinnantie 12 (Itäkeskus)     ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18
Tyynylaavantie 5 (Columbus)     ma-pe 9-20, la 10-18, su 12-18

Dom
Jos olet liikkeellä Finlandia-talon kulmilla, kannattaa poiketa Domissa. Itsepalvelukirpputori on pieni, joten siellä ei tee löytöjä joka käynnillä, mutta välillä voi tehdä hyviä hankintoja.

Fida
Fida Secondhand on 27 myymälän kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju, jonka tuotoilla tuetaan Fidan tekemää työtä kehitysmaiden lähimmäisten hyväksi. Tavara tarjonta on laidasta laitaan. Hyvää ja edullista tavaraa. Esim tarjosupäiviä, 50 % jo halvoista hinnoista.
Helsinki, Hakaniemi
Helsinki, Malmi
Helsinki, Maunula
Helsinki, Puotinharju
Helsinki, Roba
Helsinki, Sörnäinen

Kaivarin Kanuuna
Kaivopuistossa sijaitseva Kaivarin Kanuuna on iso ja sokkeloinen paikka. Kirpputorin kiertämiseen kannattaa varata aikaa. Myynnissä on paljon merkkivaatteita, ja hinnat ovat sen mukaiset.

4 kommenttia:

 1. Kiitos todella paljon tuosta listasta, pitääkin seuraavalla Hesan reissullani pyytää poikaa käyttämään minua noissa, itse kun en osaa oikein liikkua siellä. Tuo vanhin löytämäsi keittokirja on todella hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin kirppareihin saa mukavasti aikaa kulumaan vaikka vaan meinaisi mennä käymään =D . Kyllä, tuo vanha keittokirja on mainiota luettavaa.

   Poista
 2. Tosi kivoja kirja löytöjä.
  Keittokirjoja on aina mukava lukea.
  Hyvää tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa tiistai pvää sinullekin Sari. <3

   Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...