Vielä lomaviikon juttuja. Siskoni tykkää tehdä näkkileipää. Tässä sen herkullisen näkkärin resepti.
Näkkileipä
(Gluteeniton)
2 dl maissi- tai tattarijauhoja
0.5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
2.5 dl vettä
0.5 dl öljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.
Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen paperi ja leikkaa levy ruuduiksi.
Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä.
Helppo tehdä ja uunissa tulee itsestään😀 ja herkkullinen syödä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D