Viikonloppuna vieteltiin isänpäivää. Minä tein juhlaan kinuskikakun. Ja kyllähän oli taas ihana syödä ihan perinteistä kermakakkua jossa kinuskia päällä ja vielä paljon mansikkaa!
Kinuskikakku
(15 annosta)
Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl kuohukermaa
vanilijasokeria
banaania
mansikoita
Kostutus
2 dl maitoa
Kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
25 g voita
Lisäksi
4 dl kuohukermaa
vaniliasokeria
250 g maitorahkaa
mansikoita
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahtoon ja kääntele joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2–2,5 l).
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kumoa. Kun pohja on täysin jäähtynyt, leikkaa se Kahteen / kolmeen osaan.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja vaniljasokeri. Pilko mansikat ja banaanit
Kostuta alimmainen levy maidolla. Levitä päälle banaania ja mansikkaa ja puolet kermatäytteestä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta päälle kolmas levy (jätä se kostuttamatta, jotta kinuski tarttuu). Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee (10–15 min). Sekoita joukkoon voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.
Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla, sekä sekoita joukkoon maitorahka. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille.Laita päälle vielä mansikoita koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D