Kuka ei pitäisi piimäkakusta?! Yksi minun lempi kakku herkuistani.
Piimäkakkua on kiva tehdä niin kotiin kuin lahjaksikin. Ostin itselle sellaisen keittokirjan kuin Makeaa joulua, Liisa Westerberg. Kirjasta löytyy joulunajan makeat reseptit niin juhlapöytään kuin lahjapakettiinkin.
Kuivakakut ovat minusta kiva lahjaidea, varsinkin niille jotka itse eivät niin kovasti leivo, mutta tykkäävät syödä ja herkutella kakkujen parissa.
Tällä kertaa leivoin kakun joka ei sisällä yhtään kananmunaa. Minulle ihan uusi tuttavuus tämä resepti.
Tosi helppo resepti.
Mummin piimäkakku
12 palaa >60 min
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
3 dl piimää
100 g voita
Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita sokeri, jauhot, sooda, mausteet ja rusinat kulhossa. Lisää piimä ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti tai kunnes painettuun puutikkuun ei tartu enään taikinaa.
Päälle voi ripotella siivilän läpi tomusokeria kun on jäähtynyt. Ja sen jälkeen lahjaksi....nam, nam...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D