Jestas miten aika menee nopeasti. Vappu tuli ja meni......oma aika on mennyt paljolti töiden merkeissä, koulutusta jne....
Tein vappuna munkkeja, mutta näitähän voi syödä muutenkin, kuin vain vappuna. Itse olen törmännyt parissakin kahvilassa tämän tapaisiin herkkuihin. Itse olen tehnyt näitä aikaisemminkin, mutta silloin tein munkit semmoisena pitkänä, niin kuin ne ovat olleet kahvilassakin. Niihin pitkiin munkkeihin kyllä mahtuu väliin enemmän täytettä.
No, mutta herkkuihin......
Munkit
(noin 25 rinkilää)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½-2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1½ tl suolaa
1 muna (voit jättää pois)
13 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
Lisää sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna ja sekoita.
Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
Lisää voi ja loput jauhot alustaen.
Kohota 1 h
Paistamiseen
1-2 litra rypsiöljyä (Riippuen missä paistat ja "astian" koosta)
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 175-180 asteiseksi.
Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
Nosta valmiit munkkirinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
1 dl hienoa sokeria
Laita sokeri laakeaan kulhoon/lautaselle.
Kasta ja pyörittele hieman jäähtyneet, mutta vielä lämpimät munkkirinkelit sokerissa.
Oi nam mitä munkkeja! Kermamunkit on niin hyviä ja niihin tuleekin usein "sorruttua" kun käy kahvilassa. Nyt en jaksanut munkkeja itse paistella, mutta ehkä taas jo ensi vappuna...
VastaaPoistaNuo kermamunkit on kyllä tajunnan räjäyttäviä 😋😋😍
Poista