Tämä lihapullien teko on ollut sellaista kokeilua.....itse lihapullat / pihvit olen tehnyt perus ohjeella mutta sitten niiden loppuun viemisessä olen kokeillut itselle uutta tapaa.
Työkaveri oli tehnyt pihvit tällä systeemillä ja ne olivat pehmetä ja herkullisen makuisia. Itse kokeilin pulliin.... herkullisia tuli näinkin. Pari kertaa olen nyt näin tehnyt....
Elikäs tehdään ihan perusjauhelihapulla taikina.
Jauhelihapullat ja kermakastike uunissa
700g jauhelihaa
perunajauhoa / ensimmäisiin laitoin kaurahiutaleita
1-2 kananmunaa
mausteita oman mielen mukaisesti
Sekoita aineet tasaisesti. Ja pyöritä lihapullat. Paista ne niin että pinnassa on väri, mutta välttämättä eivät ole vielä kokonaan kypsyneet.
Lado pullat uunivuokaan ja laita vuoan pohjalle noin 1 cm vettä (niin että pullat ovat puolin peitossa). Laita vuokaan kansi tai folista tehty "kansi". Laita ja hauduta lihapullat 200 asteessa noin 20 min.
Tämä osuus oli minulle uutta että lihapullia/pihvejä haudutetaan vedessä.
Kun pullat on hautunut ota uunivuoka uunista ja lisää ensin veteen sekoitettu lihaliemi. Sen jälkeen kerma. Kastikkeen saostin perunajauho-vedellä. Sekoita hyvin.
Laita uuniin vielä noin 10 min tai kun kastike on kuumaa ja saostunut.
Lihapullat ovat kyllä mukavan makuisia ja veden kosteus pitää ne kuohkean pehmeänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D