maanantai 29. tammikuuta 2024

Pannukakku airfryerilla

Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. 
Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla pannukakkua.  
Itselläni on pieni airfryer joten tein yhdelle annoksen eli puolitin raaka-aine määrät, mutta laitan teille ohjeen mukaisesti reseptin joka on 2 annosta.

Pannukakku airfryerilla

2 annosta

1 (200 g) banaani
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl voita sulatettuna
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. 
Muussaa puolikas banaani haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon munat ja loput taikinan ainekset. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja anna turvota 15 minuuttia.
Viipaloi puolikas banaani. Asettele osa banaaniviipaleista pannukakun päälle.
Nosta irtopohjavuoka airfryerin paistokoriin ja kypsennä 200 asteessa noin 13 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon kanssa. Minulla oli rahkaa. NAM...

Vinkki; Pannukakkutaikinaa on helppo maustaa. Kokeile banaanin sijaan myös omena- tai päärynäsosetta🍊🍐 ja korvaa kardemumma kanelilla.



Minulla jäi pohja keskeltä raa'aksi, tuon paisto ajan jälkeen, joten, käänsin ja pistin vielä vähäksi aikaa kypsymään. Tässä kuvassa siis pohja , kun ihan kypsä. 


Aika paksu tästä tuli mutta ihan hyvää syötävää. Kyllä tällä "makian" nälkä lähti.



Huom!
Tarkistathan ennen valmistusta airfryerisi käyttöohjeista, saako airfryeriisi laittaa leivinpaperia. Älä laita pelkkää leivinpaperia tyhjään airfryeriin kuumennuksen ajaksi. Voit valmistaa banaanipannukakun myös uunissa. Paista banaanipannukakku irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...