perjantai 1. marraskuuta 2013

Siili ja sen pesä....

Tehtiin lasten kanssa siili ja sille pesä. Valmiista töistä ei tullut otettua kuvia, mutta kotiin jäi malli kappale, ja siitä muutaman kuvankin nappasin. 

Käytiin lasten kanssa edellisenä pvänä keräämässä männyn neulasia ja puiden lehtiä. Laitoin ne kuivumaan yöksi.

Käytin siilen tekoon taikataikinaa. Tässä ohje siihen;

Taikataikina

6 dl vehnäjauhoja
3 dl suolaa 
3 dl kylmää vettä / osan vedestä vahdoin lasten kanssa tehtyihin siileihin pulloväriä, ruskeaa. Mutta väriksi käy esim punajuuri, karkkiväri jne....riippuen mitä väriä tarvitset.
2 rkl ruokaöljyä 

Sekoita aineet keskenään taikinaksi, tee mielellään sen verran kun tarvitsette. Sillä se ei säily pitkiä aikoja.

Hiero käsiisi hieman ruokaöljyä ennen kuin aloitat muovailun. Asettele muovailutyöt leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata askartelut uunissa tunnin verran 125 asteessa. Ne kuivuvat kyllä huoneilmassakin, mutta se kestää paljon kauemmin. 
Jos et värjää taikataikinaa tehdessä, niin muistathan että, voit maalata ne vesiväreillä, kun työt on valmiit. Valmiit, kuivat työt voi myös lakata, silloin väri ei irtoa. 
Taikataikinasta voit leipoa vaikka mitä esim. koti- ja kauppaleikkeihin pullapitkoja, reikäleipiä tai piparkakkuja. Voit muotoilla myös lumiukon, pupun tai muuta mukavaa. Hiukset on helppo tehdä puristamalla taikinaa valkosipulipuristimen läpi. 

Siilelle lisättiin helmistä silmät. Lasten kanssa tehtyihin siileihin laitoimme pistelyneuloilla reikiä selkään ja männynpiikin toinen pää kasteltiin liimassa ja laitettiin neulan reikään.
Pesäksi laitoimme  syvän kertakäyttö lautasen. Siihen laitoimme lehtiä ensin alle ja siili keskelle.....muutama lehti siilen päällekin :)

Tässä kuvaa minun "harjoittelu" kappaleesta. En sitä maalaillut....ja käytin hammastikkuja piikiksi.

sivulta =D

ylhäältä =D

edestä 
Pesässään

tässä sitten kaverinsa kanssa =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...