SUKLAAKAKKU
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
200 g tummaa suklaata
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 20 cm:n
kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita munat yksitellen hyvin
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet
vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 175
asteessa uunin alaosassa 50–60 minuuttia.
KOSTUTTAMISEEN;
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)
TÄYTEET;
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista suklaata
1 dl kuohukermaa
Tummasuklaamousse;
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
Sulata suklaa, anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma, sekoita
joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat omenamehulla,
jonka voit halutessasi maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen toinen
täytteistä ja ylimmäiseen sitten se toinen.
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
150 g vaaleaa suklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2rkl) voita
Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon
suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä
viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi
Tänä aamuna laitoin vain punaisiaviinimarjoja koristeeksi....minusta se ei kaivannut mitään muuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D