Mutta tässä ohje;
Helpot "karjalan"piirakat
1 L vettä
tai maitoa
2-3 dl kaurahiutaleita
suolaa
25-30 g hiivaa
tai 1 pss kuivahiivaa
4 dl hiivaleipä-
tai vehnäjauhoja tai muita jauhoja
Tee ensiksi täyte.
Lisää kiehuvaan veteen kaurahiutaleita. Anna
kiehua 5-10 min, lisää suola.
Jäähdytä velli käden lämpöiseksi. (Jos aamulla teet
kaurapuuroa liikaa, niin kannattaa käyttää se pohjiin.)
Lisää jauhot ja pss
kuivahiivaa. Sekoita. Taikinan pitää olla löysähköä.
Nostele taikina
ruokalusikalla pellille, leivinpaperin päälle, taputtele lusikalla nokareista
pyöreitä.
Lisää täyte. Täytteeksi voit tehdä joko riisipuuron tai perunamuusia
tai porkkanasosetta/perunaa.
Lisään litran
riisipuuroon sekä muusin joukkoon aina raa’an kananmunan.
Tästä litrasta tulee
noin 40 kpl piirakoita.
Paista 250-275* n. 20 min
Voitele maitovoisulalla.
|
||
Nää on hyviä! Kiitti ohjeesta! Kato kummajutusta millasia mä sain aikaseks :D
VastaaPoista