Ai että tuli hyvää....mutta tuosta ohjeen määrästä olivat tehneet 20 kpl....mutta minusta ja perheestäni niistä tuli vähän liian pieniä...joten ensi kerralla teen kyllä tuosta määrästä vähemmän...eli siis isompia :)
Porkkanaiset rinkelit
2 1/2 dl | rasvatonta maitoa |
1/2 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
1 pss | kuivahiivaa |
1 (100 g) | porkkana |
5 1/2 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
1/2 dl | öljyä |
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan.
Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan.
Leivo
paloista pienehköjä, pyöreitä sämpylöitä pellille leivinpaperille.
Kohota hyvin liinan alla. Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetulla sormella reikä. Venytä se isommaksi niin, että sämpylän keskelle muodostuu n. 3 cm:n reikä. Laita takaisin pellille.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.Nam, nam...aivan ihana taikina ja itse rinkelit maistui hyvältä!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D