maanantai 19. elokuuta 2019

Kuivatus

Minun oli takoitus tämn vuoden toukokuussa lähteä viikon vaellusreissulle. Niin ei sitten käynyt, koska kaaduin helmikuussa ja lääkäri kertoi totuuksia..... voin lähteä vaeltamaan, mutta en noin pitkää matkaa ja enkä sellainen kuorma selässä. Enkä kyllä olisi voinut pienenpääkään reissua tehdä, sillä vielä näin elokuussakin poden tuota jalkaani.

Joten  se vaellusreissu jäi tekemättä ja vaikka  se harmittaa suunnattomasti.  Niin enköhän minä vielä pääse vaeltelemaan! 
Kerkesin kylläkin täydentämään matkaa varten, vaellustavaroita varastooni ihan kunnolla. Tuolla ne nyt odottavat sitä päivää kun pystyn tekemään matkaa ihan kunnolla!!!
Tarkoitukseni oli kuivatella ruokia ja tehdä meille ruoka-annokset. Pikkusen kerkesin laatimaan listaa millaista ruokaa syödään....
Kerkesin myös kokeilemaan kuivatusta yhteen raaka-aineeseen. Tässä vähän tietoa siitä kokeilusta.
Kuivasin tomaattimurskaa. Sehän käy sitten "mausteeksi", esim. kastikkeeseen, keittoihin....jne...
Itselläni oli italialaista Mutti Polpa tomaattimurskaa.
IMG_5284.jpg

Laitoin kaksi a´ 210g purkkia pellille leivinpaperin päälle.

IMG_5285.jpg

IMG_5286.jpg

Yritin levittää sen tasaisesti.
Pelti uuniin jossa lämpö oli 50 astetta. Keski kohtaan pelti. Uunin luukku rakosilleen. Ja siellä se saa "muhia" 12-15 tuntia....riippuen vähän määrästä ja raaka-aineesta. Itselläni oli tuo 12 tuntia tuo määrä murskaa.

IMG_5287.jpg
Sitten murska  otetaan pois...se on ihan ohkaista levyä.
IMG_5288.jpgIMG_5289.jpg
IMG_5290.jpg

Itselläni ei nyt ole kuvaa kun sen blenderin kautta käytin. Mutta tosiaan siitä tulee ihan hienoa jauhetta. Muistahan laittaa säylytyksen ajaksi kuivaan valottomaan paikkaan tiiviiseen lasipurkiin. Säilyy pitempään ja parempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...