perjantai 20. syyskuuta 2019

VHH-pizzapohja

Kaikkea uuttahan pitää aina kokeilla. Ystäväni syö vain vhh-ruokia, joten oli tehnyt pizzaa myös sillä ohjeella. Sain maistaa ja pohja oli tosi herkullinen. Ajattelin kokeilla meidän perheelle tuota pohjaa. Muuten tein kyllä ihan meillä pidettyä pizzaa.
Meidän perheen miehet ovat tosi ronkeleita, joten tämä oli todellakin "testin, testin"!

Muistutan nyt lukioita vielä, ettei meillä siis noudateta vhh:ta, mutta testasin pohjaa, joka tosiaan on helppo ja nopsa tehdä ja kaikenlisäksi vielä todella herkullinen!

Mitäkö vhh tarkoittaa----> Vähähiilihydraattinen (vhh) ruokavalio tarkoittaa sitä, että karsitaan pois turhat ja liiat terveydelle haitalliset hiilihydraatit eli sokerit (tärkkelys) kuten peruna, valkoinen riisi, valkoinen leipä, pulla ja muut leivonnaiset, kuten kakut, viinerit, pikkuleivät ja tietenkin sokerit sellaisenaan.

Mutta nyt siihen pohjaan.....

VHH-pizzapohja

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl mantelijauhoa
2 rkl  psylliumia
 suolaa

Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne sekoittamalla lusikalla. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita. Lisää vielä psylliumi , mantelijauho ja suola ja sekoita vielä kerran. Kaada taikina leivinpaperille, tasoita. Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Jäähdytä ja laita täytteet.


Täyte:
-oman maun mukaan esimerkiksi jauhelihaa, tonnikalaa, katkarapuja, tomaattia, valkosipulia, homejuustoa jne.
-paseerattua tomaattia/tomaattipyrettä/ketsuppia
-juustoraastetta
-pizzamaustetta




Taikina on sitten suht´löyssää joten älkää ihmetelty.....  Itse tein tuon tuon ohjeen 2x , mutta kyllä ohjeesta kuulma pellillinen pitäisi tulla.




Yläkuvassa kuvaa paistetusta pohjasta... Alakuvissa on sitten jo täytteet...tuo missä on nakkeja on miesten pitsa.... Alemmassa on meidän "tyttöjen"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...