Tein jouluksi sellasta lohimoussea. Siihen käytettiin graavilohta ja kylmäsavustettua lohta.
Lohimousse
12 annosta
1rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1prk(120 g) smetanaa
1(50 g) pienipunasipuli
150g kylmäsavulohta viipaleina
150g graavilohta viipaleina
1tl sitruunankuorta raastettuna
1-2rkl sitruunanmehua
1dl tilliä hienonnettuna
n. 1/4tl mustapippuria
ripaussuolaa
Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella. Hienonna kuorittu punasipuli. Kuutioi kylmäsavu- ja graavilohi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita lohimoussen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
Piirakkapohja
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
½ dl vettä
Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi.
Painele piirakkavuuan pohjalle. Piirakkapohja on suositeltavaa esipaistaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Tämä varmistaa pohjan kypsymisen ja tekee pohjasta rapeamman.
Esipaiston jälkeen lisäsin tuon moussen, johon olin lisännyt yhden kananmunan.
Paistoin noin 35-40 min.
Esipaiston jälkeen lisäsin tuon moussen, johon olin lisännyt yhden kananmunan.
Paistoin noin 35-40 min.
Oli muuten älyttömän hyvää tuo piirakka. Sitä maistoin jo ennen kun pakastin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D