tiistai 1. lokakuuta 2024

Synkeä Sakari perunalajike

Sain lahjaksi ystävältäni kilon perunaa. Enkä ihan mitä perunaa vaan! Vaan sellaista lajiketta kuin synkeä sakari-lajiketta. 

Minulle tämä peruna oli ihan uusi tuttavuus. Olen kyllä nähnyt kuvia ja lukenut siitä. Mutta eipä ole tullut ostettua.

Kuva lainatti Iltalehti/FOTOLIA / AOP

Oli kyllä kiva kokeilla millaista se on. Itsehän keitin normaalisti ja tein ihan kunnon makkarakastikkeen sen kyytipojaksi.

Aluksi kyllä itselläkin oli sellainen outo fiilis kun oli niin oudon värinen! Tuli mieleen että maistuukohan miltä??? Jos se onkin pahaa....hah, hah....

No, mutta rohkeasti sitten maistoin ja KYLLÄ, se maistui ihan perunalta. 

Iteasiassa oli ihmeellistä syödä lilaa perunaa joka maistui ihan "normi" perunalta!

Kun tuosta ihmetyksestä pääsi irti niin sitä alkoi heti visioimaan missä tuota olisi kiva käyttää?!? joku ihana piirakka juhliin niin varmasti olisi ihmeteltävää porukalla.




Sormetkin muuttui lilaksi kun kuorin...

Ihana lahja ja hyvän makuista perunaa!



2 kommenttia:

  1. Tuota perunaa en olekaan syönyt, mutta vuosia sitten ostimme kerran saman näköisiä perunoita joiden nimi oli "Kongo". Mutta täytyy sanoa että mieluummin syön perunani ihan normaalin värisinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pitäydyn normiperunassa. Syön ja laitan jos saan =D mutta vaikka kuinka visioin mitä niistä voisi tehdä niin en ajatellut ostaa niitä.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Synkeä Sakari perunalajike

Sain lahjaksi ystävältäni kilon perunaa. Enkä ihan mitä perunaa vaan! Vaan sellaista lajiketta kuin synkeä sakari-lajiketta.  Minulle tämä p...