Tein sinne synttäreille kaksi kakkua....toinen oli ihan kerma-mansikkakakku ja toinen oli mokkapalajuustokakku.
Kumpikin kakku sai paljon kehuja. Ja omastakin mielestä ne olivat kumpikin maukkauttaita kakkuja.
Kerma-mansikka kakku oli 6 kananmunan kakkupohja. Välissä hilloa ja kermavaahtoa ja mansikkaa. Päälinen kermavaahtoa ja sitten vielä mansikoita.
Eihän se muuta tarvitse....hyvään kakkuun!
Meinasin ensin tehdä mokkapaloja, kun niitä aina toivotaan, mutta päätin tarjoilla vähän erilaisia mokkapaloja.
Ja tässä ohje siihen kakkuun;
Mokkapalajuustokakku
Pohja:
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl vahvaa kahvia
200 g maitosuklaata
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Kuorrute:
50 g voita
5 dl tomusokeria
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
5 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
Ja sitten tekemään....
Pohja:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla (noin 35 x 35 cm)
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi erikseen esim. liedellä.
4. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa. Sekoita taikina varovasti esimerkiksi nuolijalla tai kevyesti vatkaimella. Lisää lopuksi voisula ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina valmisteltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja mokkapala menettää herkullisuutensa. Anna jäähtyä hetki. Ota pohjasta 2 halkaisijaltaan 20 cm.n ympypää. Aseta toinen ympyrä leivinpaperilla vuorattuun itropohjavuoan sisälle.
Suklaatäyte:
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen laakeaan astiaan 5-10 minuutiksi.
2. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sulata suklaa varovasti esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon kulhossa tasaiseksi massaksi.
4. Lisää joukkoon tilkka kahvia ja sekoita.
5. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Nostele lopuksi vispattu kerma varovasti täytteen joukkoon. Tarkista täytteen maku ja säädä tarvittaessa.
7. Levitä täyte tasaisesti irtopohjavuokaan. Laita täytteen päälle toinen mokkapala kakku pohja. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Mokkapalakuorrute:
1. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
3. Lisää sulaneeseen voihin vaniljasokeri ja siivilöi joukkoon tomusokeri-kaakaojauheseos. Sekoita huolellisesti.
4. Lisää kahvia vähitellen, kun seos on hieman jähmeää.
5. Kahvia on sopivasti, kun kuorrutteen koostumus on jälleen sopivan juokseva. Levitä kuorrute nopeasti kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi
6. Tee ylimääräisestä pohja paloista minimokkapaloja, lisää ne päälle koristeeksi, voit käännellä niitä vielä mokkapalakuorrukkeessa.
![]() |
Unohdin ottaa kuvaa vielä syömättömästä kakusta, mutta tässä vähän syötyä kakkua =D |
Tämä oli kyllä mielettömän hyvä kakku!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D