Tästä olisi ehdotus kevään juhlapöytään, kaunis kuorrutettu voileipäkakku, joka ihan varmasti on väriläikkä kahvipöydässä.
Tomaatticharlotta
Pinnalle; 4 luumutomaattia
Täyte; 300 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g meetvursti siivuja (minulla oli valkosipuli meetvurstia)
1 ½ punainen paprika
2 pientä maustekurkkua
Leipäkerrokset; noin 260 g täysjyväpaahtoleipää
3/4 dl maitoa
Koristeluun; persiljaa
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (1,5 litra) tuorekelmulla.
Leikkaa tomaatit poikittain ohuiksi siivuksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.
Sekoita tuorejuustoon ranskankerma vähitellen. Kuutioi meetvursti, paprika ja kurkku. Lisää kuutiot juustoseokseen.
Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleiväviipaleista ohuelti reunat pois. Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja asettele kulhoon täytteen päälle. Jatka kokoamista niin kakkuun tulee 5 kerrosta täytettä ja 4 kerrosta leipää. Kostuta jokainen leipäkerros.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivän. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele persiljaruusukkeilla.
Tässä vähän kuvaa tästä voileipäkakusta!
Tästä ohjeesta saa vaikka miten kivoja omia versioita.... :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Aivan ihana! Vaikuttaa tosi herkulliselta. Heti rupee aivot raksuttaa millasen vois ite tehdä. Vaikka punasia, oransseja ja keltasia kirsikkatomaatteja...tosin niissä vois mennä hermot kun yrittäis saada niitä pysymään kulhon reunoilla. Tai vaikka kurkkusiivuja...tai kesäkurpitsa. Kiitos reseptistä! Pistetään heti mietintämyssyn alle! :)
VastaaPoistaAnni, tosiaan tämän tehtyä alkoi "koneisto" miettimään mitä kaikkea tuohon voisikaan laittamaan....olisit ollut töissä....sinne vein tuon :) ;)
PoistaVOI EI! Olen missannut taas pahasti kaiken tärkeän. Nyt ottaa päähän... Mutta ihanaa lomaa sulle! :)
Poista