perjantai 5. helmikuuta 2016

Mustikka-crumblekakku

Kokeiltavahan se oli tätäkin kakkua, kun näin tämän ohjeen Leivontaa rakaudella-blogissa. Käy kurkkaa blogia täältä.


Mustikka - crumblekakku

kakkutaikina:
2 dl sokeria
4 rkl öljyä
1 iso kananmuna
1,2 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl (jäisiä) mustikoita

crumble:
50 g voisulaa
1 dl vehnäjauhoja
reilu 1 dl fariinisokeria (tai tavallista)
0,5 tl kanelia


Vaahdota sokeri, öljy ja kananmuna kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maito hiljaisella teholla. 



Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää viimeisenä mustikat.



Sekoita crumblen ainekset keskenään ja lisää tarvittaessa enemmän jauhoa. 



Kaada taikina vuokaan ja ripottele crumble päälle. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäisiä mustikoita käytettäessä paistoaika on luonnollisesti hieman pidempi.


2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...