sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hih, heh, hah....haaa

Sanotaan että nauru pidentää ikää......Kysymys kuuluukin miten? Piti ihan kaivaa asiasta "faktaa". Joten.......Tutkimuksissa naurun on todettu auttavan sekä olevan erittäin hyvä tuki seuraaviin asioihin...se voi ehkäistä ja laukaista jännitystä sekä stressiä, se saattaa alentaa verenpainetta, se voi lievittää kipuja, se voi parantaa unenlaatua, se voi vahvistaa immuunivastetta, sekä se saattaa ehkäistä sydän-, ja verenkiertovaivoja, koska vilkastuttaa verenkiertoa, sekä se voi olla hyvä lääke astmaan, keuhkoputkentulehdukseen, allergioihin ja muihin keuhkojen alueen vaivoihin (nauru toimii hyvänä jumppana koko hengityselimistölle ja voi avata samalla kaikki "röörit" ja kehon tukokset). Ja vielä lisää....
Nauru...luo avoimuutta ja vuorovaikutusta ihmisten välille, sitten se vahvistaa ja lujittaa ryhmän / yhteisön me-henkeä, sekä elvyttää ja lisää luovuutta ja elämäniloa, ja  auttaa sekä rohkaisee omaa ilmaisua ja itsenä olemista, ja vielä lisää keskittymis-, ja oppimiskykyä.

Aikamoiset vaikutukset......Mistäkö tämä nauru "innostus"...Nooh, eilen taas olin "lietsossa" ja kävin katsomassa Heinolan kesäteatterissa stan up:ia. Mieletön meno.....
Minuun osui ja upposi....naurua riitti koko yli 2 tunnille....Sen verran hauskaa oli että marraskuulle tilasin jo liput Sami Hedberg, kokovartalomies 4:n.

Tähän voi kertoa oman nauru-show.....Ajattelin kasvattaa bataattia....tuossa uusimmassa Taikalehdessä oli tuo kasvatus ohje. Luin sen ja kävin kaupasta ostamassa bataatin.
Laitoin ohjeen mukaan veteen ja vaihdoin vettä joka toinen pvä. Odotin milloin vedessä olevaan osaan alkaa tulemaan valkoisia ohkaisia juuria....mutta minun bataattin kasvoi paksu "juuri"...ajattelin odottaa niitä oikeita juuria mistä lehdessä mainittiin....hmmmm...yhtenä veden vaihto pvänä katsoin tuota minun juurta......se ei ollut juuri vaan bataatti teki lehteä.....minulla oli tuo kasvi väärin päin ollut vedessä....alkoi lehteä tekemään....Käänsin bataatin toistepäin....ja nyt on juuri kasvustoa sen verran että laitoin sen multaan....
Sen verran hyvä puutarhuri olen että yritän juuruttaa kasvia vääripäin =D =D


Mutta tosiaan tässä ohje jos sinä innostuit.

Valitse kaupasta kova, komea ja kolhuton bataatti. Aseta bataatti astiaan jossa maksimissaan puolet bataatista mahtuu astian sisään. Täytä astia käden lämpöisellä vedellä ja aseta bataatti astiaan. Laita valosaan ja vedottomaan paikkaan. Vaihda vesi uuteen suunilleen joka toinen pvä. Kun bataattiin ilmestyy pieniä haituvamaisia juuria, on bataatti valmis istutettavaksi multaan. Valitse ruukuksi riittävän iso pohjareiällinen ruukku.
Laita bataatti multaan niin että puolet mukulasta on mullan alla ja puolet päällä. Kastele bataattia aina kun multa kuivahtaa.
Tarkkaile bataatin kasvamista, sillä bataatista voi tehdä joko köynöskasvin tai pensasmaisen huonekasvin.
Aurinkoisella  ja lämpimällä ikkunalla bataatti voi kasvaa jopa kymmenen senttiä päivässä. Pitkät leikatut kasvustot voi laittaa veteen juurtumaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...