torstai 30. joulukuuta 2021

Vispipuuro mehusta

 Kuun viimeisiä päiviä vietellään. Nyt voi jo alkaa urakalla tuhlaamaan viime kesän marjoja ja mehuja varastoistaan. 

En ole pitkään, pitkään aikaan tehnyt vispipuuroa. Niinpä puolukka mehu kehiin ja siitä tein puuroa. Se olikin hyvää!!


Vispipuuroa mehusta

7 dl vettä

3 dl vahvaa puolukka- tai herukkamehua

½ - 1  dl sokeria ( sokerin määrä riippuu puolukkamehun vahvuudesta, miten hapanta se on)

1¼ dl mannasuurimoita (voit tehdä myös ruisjauhoista, niitä tulee vähän enemmän kuin mannasuurimoita)

ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja mehu. Mausta  sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.


Kyllä onkin hyvän makuista puuroa. Tämän vispipuuron voi muuten tehdä muistakin mehuista. Mustikkamehusta tulee ihanan väristä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...