Eilen, kun tulin töistä, leipasin suolaisen piirakan töihin. Kunpa vielä tänään muistaisin sen sitten viedä sinne töihin. Ettei vaan kaiken aamu touhuilun jälkeen unohda sitä tuonne jääkaappiin!!!😂😂
Toivotaan että on maukas ja maistuu kaikille......
Sipuli-tomaattipiirakka
Piirakkapohja
täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl) 60 g
vehnäjauhoja (n. 2 dl) 120 g
karkeaa suolaa ½ tl
Kylmää voita 100 g
vettä 2 rkl
Täyte
voita 25 g
sipulia (n. 300 g) 3
kananmunia 2
raejuustoa 200 g
tuoretta timjamia - tai kuivaa 1 tl
karkeaa suolaa 1½ tl
pippuria myllystä
mozzarella raastetta 100 g
miniluumutomaatteja 10
piirakkapohja
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Aloita piirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Sekoita täysjyväjauhot, vehnäjauhot ja suola keskenään.
Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murenna se jauhoihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina kevyesti yhteen.
Painele taikina reunoja myöten piirakkavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan).
Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 asteessa.
täyte
Kun piirakkapohja on esipaistunut, valmista tomaattipiirakan täyte.
Kuori sipulit ja leikkaa pieniksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja puolita ne. Hienonna tuore timjami.
Sulata voi pannulla. Paista sipuli tasaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Levitä paistettu sipuli piirakkapohjalle.
Riko kanan munat kulhoon ja sekoita mukaan raejuusto, timjami, suola ja pippuri. Kaada seos sipulien päälle ja ripottele mozzarellaraastetta. Lisää lopuksi vielä tomaatit piirakalle.
Paista piirakka 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua ja koristele se halutessasi tuoreella timjamilla. Tarjoile herkullinen piirakka lounaaksi tai ota piknikille mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D