Tämä viikko on nyt sitten "pulkassa". Koko viikko tuli oltua kotosalla. Ensin sairastaen ja sitten lomalla.....vaikkakin en minä kotoani mihinkään lähtenyt lomalla, kun koko loppu sakki oli kipeänä.
No, nyt on lomat menneet ja huomenna alkaa arki. Pari viikkoa tässä olisi töitä ja sitten olisi jälleen neljän päivän vapaat. Joten jaksaa. jaksaa.....
Vapaitten kunniaksi tein pullaa. Löysin uudenlaisen täytteen jota päätin kokeilla. Se löytyi uusimmasta keittokirjastani; Hapanleivästä Sacherkakkuun. Kirjassa on gluteenittomia leivonnaisia. Tällä kertaa en tehnyt pullista gluteenittomia. Täytteen tein kirjan mukaisesti.
PULLATAIKINA
(kuivahiivalla)
5 dl maitoa tai vettä tai kahvi-maitoa
(1 kananmunaa)
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rouhittua kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön. Pullataikinaa tehdessä ainesten olisi hyvä olla tasalämpöisiä.
Kuumenna viisi desiä valitsemaasi nestettä 42 asteeseen. Sekoita joukkoon yksi kevyesti vatkattu kananmunaa, mikäli käytät. Itse en käytä pullataikinassa kananmunaa.
Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
Lisää puolet vehnäjauhoista ja lisää kuivahiiva. Vaivaa taikinaan ja lisää jauhoja, kunnes olet saanut hyvän sitkon.
Lisää voi loppuvaiheessa vaivaamista pienissä erissä. Vaivaa kunnes pullataikina on kimmoisaa ja sileää.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Täyte;
200g sulatettua voita /margariinia
4 dl kaurahiutaleita, itselläni kaurarouhetta.
2 dl fariinisokeria
4 tl vanilliinisokeria
Sulata voi. Ja lisää loput raaka-aineet.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi ensin toisesta palasta 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
Jaa kohonnut taikina 40 osaan, jos haluat pikkupullia. Isompia pullia määrästä tulee 20-30 kappaletta.
Muotoile taikinasta haluamasi mallisia pullia. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille liinan alle kohoamaan. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista pullat 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Paistoaika vaihtelee pullan koon ja muodon mukaan.
Tämmöistä kaurarouhetta laitoin kaurahiutaleitten asemasta. |
Pullista tuli hyviä ja täyte oli hyvää, tykkäsin kovasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D