Eilen tein ja tänään eväänä töissä on riisi-kana/broilerivuoka. Syy miksi kokeilin tuota hunajamarinadia on se että minulla oli pakkasessa maustamattomia kanasuikaleita. Yleensä meillä on hunajamarinadissa olevia broileripaloja.
Halusin näihinkin hunajaista makua! Ja kun ne kanapalat sain maustettua, niin tein niistä tosiaan riisi-kanavuokaa.
Hunajamarinadi
n. 0,5 dl rypsiöljyä
n. 2 rkl hunajaa
n.1-2 tl soijaa
n. 1rkl ketsuppia
1 appelsiini kuori + mehu
suolaa
mustapippuria
timjamia
Raasta ja purista appelsiinia. Lisää kaikki muut aineet sekaan ja sekoita hyvin.
Laita kanapalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna kana/broilerinpalat maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Paista lopuksi kana/broileripalat.
Ja sitten siihen vuoka ruokaan.
Riisi-kana/broilerivuoka
Laita uunivuoan pohjalle;
3 dl riisiä
sen jälkeen paistetut kanan
n 600 g kana/broileri suikaleita
Kiehauta vesi ja laitan kanaliemi tai kasvisliemikuutio veteen. Lisää veteen vielä 1tlk ruokakermaa.
Laita kanojen päälle pussi, herne-maissi-porkkana pss. Sekoita vähän tähän mennessä olevia raaka-aineita.
Lisää neste kaiken tuon päälle. Paista 200 asteessa, n.1 h.
Ja valmista on!
Nam, nam.... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D