Tammikuun aleista ostin itselle jälleen uusia keittokirjoja. Yksi niistä oli Pizzaa! Paista, grillaa, nauti! jonka on koonnut Lena Söderström.
Mikä onkaan sen parempi kokeilla tuollaista kirjaa kuin putoukseen tehdyt eväät. Varmaan ensi kerrallakin teen tuosta kirjasta, siinnä on niin paljon kaikkea kivaa kokeiltavaa.
Tämän kerran kokeilu oli pesto-feta-tomaattipizza. Kokeilin kirjan pizzapohja ohjettakin ja hyväähän siitäkin tuli.
Kokonaisuudessa pizzasta tuli ihanan erilainen ja todella maukas!
Perinteinen pizzapohja taikina:
3 pyöreää pizzaa
3 dl kylmää vettä
6-7 dl vehnäjauhoja
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
5-10 g tuoretta hiivaa
1 rkl oliiviöljyä
Leivontaan
noin 1 dl vehnäjauhoja
leivinpaperi
Liuota hiiva veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot 2-3 erässä ja vaivaa notkeaksi taikinaksi, noin 10 min. Peitä kelmulla ja anna kohota 1½ tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa kolmeen osaan.
Vinkki; Taikina säilyy pakkasessa noin kuukauden.
Feta - pesto täyte, tästä täytteestä riittää yhteen pyöreään pizzaan:
200 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 tl sokeria
1 dl pestoa
100 g fetajuustoa
tuoretta timjamia (itselläni oli vain kuivattua)
Laita kirsikkatomaatin päälle oliiviöljyä ja pyörittele niitä niin että jokaiselle tomaatille tulee oliiviöljyä. Mausta tomaatit sokerilla ja suolalla.
Levitä pizzapohjan päälle pestoa tasaisesti. Lisää fetajuusto pieninä muruina. Minä ladoin fetan päälle kirsikkatomaatit, mutta toki voit puolittaa tomaatit. Koska minulla ei ollut tuoretta timjamia, niin ripottelin ennen uuniin menoa timjamia tomaattien päälle. Tuore timjami tulee päälle vasta sitten kun pizza on paistettu.
Paista pizza 250-275 asteessa, noin 8-10 min. Jos sinulle on pizzakivi niin käytä, saat pohjasta ihanan rapean.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D