No, niin..... tein itselle tähän lauantai aamun tuorepuuroa.
Yleensä syön aamuisin kaurapuuroa. Jotta sitä saisi vähän vaihtelua, niin tuorepuuroa tarjoisin siis itselle tänä aamuna!
Tämän tuorepuuron perusohjeeseen ja sen valmistamiseen käytetään yleensä kaurahiutaleiden lisäksi jotain nestettä, jotain massaa ja jotain makuainetta.
Tuorepuuron voi siis tehdä esim. kaurahiutaleista, maidosta, rahkasta ja marjoista.
Yhdelle henkelle annos, tuorepuuroa
perusohje
1 osa nestettä, esimerkiksi kaurajuomaa, maitoa, tuoremehua tai mehukeitto
1 osa massaa, esimerkiksi soseutettua banaania, jogurttia tai rahkaa
1 osa kaurahiutaleita
½ osa marjoja, pähkinöitä tai muita höysteitä
Yhden hengen tuorepuuroannokseen voit siis käyttää esimerkiksi 1 desilitraa nestettä, 1 desilitraa massaa, 1 desilitraa kaurahiutaleita ja ½ desilitraa höysteitä.
Joten tuorepuuron koostumusta voi muokata oman maun mukaan ja kokeilemalla selviää, minkälaisesta puurosta saa sen oman maun mukaisen.
Minun tuorepuuroon tuli;
-Nesteenä oli gefiluksen viisi hedelmää mehu 1dl
-Massana oli banaani 1dl
-Sitten kaurahiutaleita 1dl
-Höysteenä oli kuorittua auringonkukka siementä ½dl
Kaikki raaka-aineet sekaisin ja sitten laitoin jääkaappiin yöksi.
![]() |
Illalla puuro menossa jääkaappiin yöksi. |
![]() |
Tässä tämä minun puuroni on, se oli yön yli muhimassa jääkaapissa. |
![]() |
Muutama vadelma päälle. |
Tuorepuuro on mukavaa vaihtelua normipuurolle. Ja tosiaan sitä voi muokata vaikka joka päivä erimakuiseksi.
Minä teen usein pikkutuorepuuron; annan kaurahiutaleiden turvota puoli tuntia jogurtissa.
VastaaPoistaTuohan on kanssa kiva ja nopsa tapa syödä "kaurapuuroa".
PoistaEn ole koskaan tehnyt tai maistanut tuorepuuroa. Pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, ei tarvitse aamulla kuin alkaa syömään kun on yön yli "muhinut". Minusta tulee ihan maukasta syötävää.
PoistaEn ole kokeillut, mutta nyt kokeilen. Voisin kyllä syödä ruisleipää lisukkeilla aamupalaksi niin kuin tähänkin asti ja syödä tuorepuuron sitten lounaaksi.
VastaaPoistaTätähän voi syödä milloin vaan...ja kun tekee isomman satsin niin päiväksi riittää mukavasti. Iltapalanakin on herkullista.
Poista