Joulun alla olimme saaneet töissä mahtavan lahjan, ternimaito purkin. Aivan mahtava lahja!
Pari päivänä sitten, se otettiin pakkasesta pois ja siitä tehtiin päiväkahvi herkkua aikuisille. Tuloksena uunijuustoa. Ai, että oli hyvää!!!
Ja jos joku ei tiedä mitä ternimaito on niin sillä tarkoitetaan, vastapoikineesta lehmästä lypsettyä maitoa.
Se on helposti juoksettuvaa ja proteiinipitoista raaka-ainetta jota on käytetty suomalaisessa ruokakulttuurissa niin uunijuuston tekoon kuin munien, kerman ja rasvan korvikkeenakin.
Nykyään tähän ternimaitoon törmää keittokirjoissa ja resepteissä enää harvoin. Vahinko........
Uunijuusto
1 L ternimaitoa
1 tl suolaa
ripaus kanelia
~ voita tai margariiniä voitelemiseen
~ hilloa tai marjoja tai sokeria ja kanelia
Voitele uuninkestävät vuoat ja sekoita suola ternimaitoon ja kaada vuokiin.
paista uunissa 175 asteessa n 30 min. Niin että maito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
Tarjoile lämpimänä hillon/marjojen tai kaneli-sokerin kanssa.
Siis tämä oli hyvää!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D