maanantai 9. tammikuuta 2017

Gluteeniton tiikerikakku

Piti ihan kokeilla miten osaan leipoa jotain herkkua itselle.....Nuo gluteenittomat jauhot ovat minulle vielä vähän "outoja" ja niiden "käyttäytyminen" eri tilainteissa on ihan hakusessa....Mutta eiköhän kaikkeen opi....

Tein Tiikerikakun.....Senhän me tiedämme, että tiikerikakku on juhlapöydän suosikkikakku. Se maistuu ihan varmasti niin lapsille kuin vanhemmillekkin! Tämä resepti on gluteeniton joten se sopii siis keliaakikoille ja gluteenia välttäville, niinkuin minä.

Gluteeniton tiikerikakku

    150 g meijerivoita
    2½ dl sokeria
    4 kananmunaa
    2 tl leivinjauhetta
    4 dl gluteenitonta jauhoseosta
    2 tl vaniljasokeria
    1 dl kermaviiliä
    2 rkl kaakaojauhetta
  *voita vuoan voiteluun
   *gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Voitele ja jauhota noin 1 litran vetoinen vuoka.
Sulata meijerivoi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää taikinaan kuivat aineet, sulatettu voi ja kermaviili. Ota taikinasta eri kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää sen päälle tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuutin ajan.












3 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta!
    Tiikerikakku on yksi minun lemppari kuivakakuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiikerikakku on tosiaan ihana kakku....Tämä maistuikin todella herkulliselta!

      Poista
  2. Tiikerikakku on aina ollut kuopukseni lempikakku. Hänen synttäreilleen sitä on pitänyt aina tehdä kuten myös kaneliässiä. Nyt on pikku prinsessakin oppinut, että kaneliässät on sedän keksejä. Ihana kun jaoit gluteenittomankin version.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Siirretään sivua.....

Tosiaan nyt siirretään "sivua"....Pitkän pohdinnan jälkeen tein sellaisen ratkasun, että Näpertelijöiden blogi lopettaa....mutta m...