keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kokeillen....

Oma syöminen on vielä ihan hakusessa, ja siksi sitä pitää kokeilla uusia eri tapoja tehdä itselle jotain syömistä.
Sitä pitää kehittää itseään (hyvin haasteellinen juttu 😂 ) Itselläni on maustaminen ihan hukassa....helpot makua antavat mausteet on ollut pakko unohtaa, kuten suola....sipuli... Yrteillä pitäisi saada makua....
Rakuunasta olen nyt tykästynyt. Kaikesta huolimatta en vaan saa vieläkään tarpeeksi makua....

Olen yrittänyt katsoa netistä jotain korvaavia maustamis vinkkiä....mutta ihan pistää naurattamaan, kun joku kysyy esim. miten korvata sipuli.....joka kerta yli puolet laittaa vastauksiin, "miten kukaan voi tehdä ruokaa ilman sipulia"...hmmmm joittenkin vaan on PAKKO! Joten hankalaahan se on laittaa ruokaa ilman sipulia tai suolaa, mutta nyt on vaan pakko. Ja minä ainakin haluan että ruokani maistuu hyvältä eikä vaan maistu... 😊

Tuolta suolaa on sitten kaikessa mitä vaan kaupasta ostat....joten kotona pitäisi se saada ihan minimiin....Sen käytössä alan olemaan jo hyvä...heh...sitä ei pahemmin ylimääräistä mene... Ainoa mihin kaipaan suolaa on kananmunan päälle....mutta en laita....suolatonta ruokaa pitää vaan nyt tehdä kotona..

Luin tuoss yhtenä päivänä noita blogeja ja Zakusta-pöytä blogista löysin ihanan vinkin....tein sen omanlaiseksi kun ei minulla ollut jääkaapissa/kaapissa kaikkea mitä tarvittiin, MUTTA siis inspiraatio syntyi tämän blogin kirjoituksesta; Kreikkalainen lauantai. Pääset blogiin ja juttuun TÄSTÄ.

Mutta tosiaan tein sitten oman version....ja hei, syötävän hyvää oli..... Söin tuota omatekemän murekkeen seurana.

Tomaatti-lisuke

laitoi:
-keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
-lehtikaalia
-öljyä
-yrtti mausteita ja pippuria
-auringonkukansiemeniä
-päälle "fetaa" vähä suolasta

Minulla oli vielä iso pussi lehtikaalia pakkasessa....vielä sitä jäi...

puolitin tomaatit ja paistoin pienessä määrässä öljyä. Lisäsin oregaanoa ja pippuria.


Lisäsin joukkoon lehtikaalit ja annoin miedolla lämmöllä kannen alla "muhia". Välillä sekoittaen.

Lisäsin siemenet.

Kun lehtikaali on syötävää niin eikun syömään.

Päälle vielä fetaa. Ja kyllä maistui!
Vielä mausteista......
Tässä muutamia ehdotuksia eri ruoka-aineisiin sopivista yrteistä;
Lipstikkaa voit käyttää kaikkeen mihin muuten lisäisit lihaliemikuution. Lipstikka on kyllä ihana mauste....sitä yritän taasen kesällä kyllä kasvattaa. Muutaman vuonna olen yrittänyt, mutta ei vaan meinaa onnistua....mutta ei kun uudelleen yrittämään!! Mutta ne yrtit.....

KALARUOAT

Lohikalat:
basilika, sitruunamelissa, tilli, kirveli, rakuuna

Silakka:
meirami, oregano, timjami, kirveli, salvia

Sillit:
salvia, timjami, kynteli, meirami, oregano, rosmariini

Äyriäiset:

timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli, persilja

LIHARUOAT

Naudanliha:
rakuuna, rosmariini, timjami, kirveli, persilja

Sianliha:
salvia,timjami, rakuuna, oregano, sitruunamelissa, basilika

Lammas:
rosmariini, basilika, timjami, rakuuna, minttu, salvia

Poro ja riista:
rosmariini, rakuuna, timjami, salvia, basilika, oregano, katajanmarjat

Jauheliha:
sitruunamelissa, basilika, meirami, timjami, kynteli, pikkuluppio

Linnut:
basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini, persilja

KASVISRUOAT

Tomaatti:
basilika, salvia, timjami, rakuuna, korianteri, oregano

Paprika:
oregano, timjami, salvia, meirami, kynteli

Kaalit:
meirami, kynteli, timjami, kirveli, salvia, lipstikka, sitruunamelissa, kumina, korianteri, yrtti-iiso

Kukkakaali:
rakuuna, minttu, sitruunamelissa, oregano, kirveli

Punajuuri:
salvia, timjami, kynteli, iisoppi

Porkkana:
rakuuna, kynteli, minttu, timjami, venkoli, kumina, kirveli

Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini

Kurkku:
kirveli, kynteli, pikkuluppio, meirami, tilli, venkoli

Lanttu ja nauris:
kynteli, meirami, salvia, kirveli, yrtti-iiso

LEIVONTA

venkolin siemenet ja oksat, kirveli, sitruunamelissa, minttu, yrtti-iiso

3 kommenttia:

  1. Mä teen salaattia systeemillä leikkaa suoraan lautaselle.
    En tee varsinaista salaattikulhollista. Jos sitä jää niin heti on märkänä kaikki sen sortit.Taloudellisempi tehdä määrä ja lajit mitä kukin haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin teen työpaikalle tuolla tavalla salaatin itselleni....saa juuri sopivat eväät kun tekee itselle vain valmiiksi. Mutta jos kotiin teen sellaisen perussalaatin valmiiksi, ja sitten "erikoisi lisukkeita" laitan eri kuppeihin...että jokainen lisää sen mukaan mistä tykkää...meillä on niin ronkeleita tuo mies väki :/

      Poista
  2. Muhennos näyttää herkullisen värikkäältä. Feta on aina herkkua, tosin on kovin suolaista.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Siirretään sivua.....

Tosiaan nyt siirretään "sivua"....Pitkän pohdinnan jälkeen tein sellaisen ratkasun, että Näpertelijöiden blogi lopettaa....mutta m...