lauantai 4. maaliskuuta 2017

Peruna- ja porkkanalastut

Ostin itselle sellaisen kirjan kuin; Hauskat puutarha-projektit, Lasten puutarhakirja....Kirjasta jatkossa vähän enemmän, mutta kirjasta löytyi myös muutama kasvisruoka ohje.....Tämä peruna- ja porkkanalastut oli sen verran mukaansa tempaava, että olin pakoitettu 😉kokeilemaan!

Tarvitset;

Perunalastuihin;

2 keskikokoista perunaa
2 tl auringonkukkaöljyä
suolaa ja pippuria
1-2 tl papprikajauhetta

Laita uuni 180 asteeseen ja leikkaa perunat kuorimaveitsellä lastuiksi. Sekoita kaikki loput muut aineet ja laita lastut joukkoon. Levitä  leivinpaperi ja sen päälle lastut yhteen kerrokseen. Paista perunat 10 min , ja käännä paista vielä 10 min. Minulla ei kyllä ihan tuota aikaa mennyt...JOTEN kannattaa seuraille uunin tapahtumia.


Porkkanalastut;

2 keksikokoista porkkanaa
2 tl auringonkukkaöljyä
2 tl suodatettua hunajaa
suolaa ja pippuria
itse laitoin myös yrttiä

Uuni myös näiden paistoissa 180 asteeseen.
Leikkaa porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Sekoita latut öljyn, hunajan, suolan ja pippurin ja yrttien joukkoon. Levitä leivinpaperi uunipellille. Lado porkkanalastut pellille yhteen kerrokseen ja paista niitä 10 minuuttia .  Käännä ja paista paista vielä 7-10 min......Minulla kyllä eka satsi paloi kun noudatin paisto ohjetta.....joten kannattaa myös tässä seurailla uunin tapahtumia!

ANNA LASTUJEN jäähtyä ritilällä!
3 kommenttia:

  1. Oi, oi näyttävät raosakan hyviltä! Onkin piiitkä, kun viimeksi olemme valmistaneet itse perunalastuja. Pitää taas kokeilla :)

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...