tiistai 14. maaliskuuta 2017

Piimäkakku

Piimäkakku taitaa olla kaikille tuttu ja kuuluu peruskahvikakkujen klassikkoon. Se on helppo valmistaa ja herkullinen syödä 😀.



Piimäkakku

4 dl venhäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua rasvaa
3 dl piimää
mausteita:
1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl maustepippuria
tai
1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta haluamallasi tavalla. Lisää siirappi, rasva ja piimä.   Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada takina vuokaan.
  
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.  

Kumoa kakku jäähtyneenä.

  


Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

2 kommenttia:

  1. Mmm, en olekaan tehnyt piimäkakkua pitkään aikaan... Joko tänään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimäkakku on tosi herkullinen...ja paranee vaan kun seisoskelee muutaman päivän =D Eikun tekemään =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...