Tein tuohon lauantai putouspöytään ekan kerran ihan kakun herkutteluun....noita jälkiruokia ei kauheasti ole ollut tarjolla siinnä lauantailla, noooh, ne vohvelit oli, mutta niissäkin käytin suolaseen sekä makeaan samoja vohveleita. Tämän kakun tekoon meni vuorokausi. Mutta kyllä oli sen väärti, niin maukasta tuli että.....
Helppo pesikka-jogurttikakku
75 g margariinia (itselläni oli juoksevaa margariinia)
200 g pipareita (niitä on kaapit täynnä kun mieheni niitä on ostanut ennen joulua)
Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella hakaten. Sulata margariini. Sekoita keksimurskan joukkoon rasva ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuokaan.
6 kpl liivatelehteä
3 dl maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
200g sitruuna tuorejuustoa
120 g smetanaa
3 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtin tuorejuuston, smetanan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta sitruunamehu pienessä kasarissa ja liuota liivatelehdet mehuun. Valuta liivateseos jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Valuta seos kakkuvuokaan ja peitä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
3 kpl liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
330 g persikka sosetta
Liota päällystettä varten liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet liemeen. Valuta seos persikkasoseen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja nosta takaisin kylmään. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D