Viime viikolla perjantaina, kun olin lomalle jäämässä vein työkavereille suolaisen piirakan loma lähtiäisherkkuksi.
Tähän piirakkaan käytin täytteeseen vähän erilaista täytettä. Vaan ette usko miten hyvää siitä tuli! Olen tällä täytteellä tehnyt pitsa täytettä, mutta minulla oli jauhelihaa. Sen ohjeen löydät TÄÄLTÄ.
Mutta ensin pohjaan, jossa käytin muussin loppua. Pohja oli ihan uusi kokeilu myös. Ja kyllä pohjastakin tuli ihana.
Piirakkataikina suolaiselle tai makealle piirakalle
Paloittele 150 g margariinia tai voita kulhoon. Mittaa päälle 3 dl perunasosetta, 4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja nypi ainekset sekaisin. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Painele taikina jauhojen avulla voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
Levitä haluamasi täyte piirakalle ja kypsennä 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä.
Vinkki! Vaihda osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoihin. Piirakka onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla. Onnistuu myös maidottomalla margariinilla.
Täytteeseen tulee;
n. 400 g broilerifile paloja
ranksalainen sipulikeitto
herkkusienikeitto
2 dl kermaa
juustoraastetta ihan päälle
Paista broileriöljyssä/voissa. Kun ovat kypsiä lisää ranskalainen sipulikeitto. Ihan loraus vettä ettei sipuli pala pohjaan. Anna hetken paistua.
Laita kattilaan 3 dl vettä ja kiehuta se. Lisää herkkusienikeitto. Anna vähän aikaan kiehua miedolla lämmöllä.
Lisää broileri, ranskalainen sipulikeitto kattilaan ja lisää sinne myös kerma. Sekoita hyvin ja laita piirakka pohjan päälle.
Lopuksi laita piirakan päälle koristusta. esim. ananspaloja, tomaattia, paprikaa yms. Ja ihan päälimmäiseksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 30 min tai kun kauniisti ruskistunut.
Ai, ai miten herkkua oli....kyllä maistui myös työkavereillekin. Ihan pieni lohko jäi lanittajillekin maistiaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D