Lauantaina tein lämpimiä voileipiä uudella tapaa itselleni. Sen verran hyvä kokeilu oli, että jatkossa meille tulee tällä tavalla gratinoituja lämpimiä voileipiä, olivat ne kyllä niin hyviä!
Juustoiset tonnikalaleivät
8 annosta
100 g voita
2 munaa
150 g leppäsavujuustoa raastettuna
1 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
16 viipaletta moniviljapaahtoleipää (itselläni oli jättipaahtoa)
2 prk tonnikalaa
(1/2 dl tilliä silputtuna, itselläni ei ollut tilliä)
noin 2 dl kevytmaitoa
8 kpl ananasrenkaita
Notkista voi kulhossa. Sekoita joukkoon munat, kaksi kolmasosaa juustoraasteesta, sinappi, suola ja pippuri.
Nosta kahdeksan leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa tonnikala leiville, laita ananasrenkaat tonnikalan päälle ja laita loput juustoraasteesta (sekä silputtu tilli.)
Kaada maito syvälle lautaselle ja kääntele siinä nopeasti loput leipäviipaleet. Nosta kostutetut leivät tonnikalaleipien kansiksi. Jaa voi-juustoseos leipien pintaan.
Gratinoi tonnikalaleivät kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa (noin 12 minuuttia).
lauantaiset putous eväät |
Nuo jätti paahdot ovat niin isoja leivän palasia että puolitin ne itselleni. |
aivan uskomattoman hyvän näköisiä tuli niistä ja se maku.....nam!!! |
Kannattaa kokeilla....ajattelin että pohjasta voisi tulla liian kova, mutta ei, oli kyllä niin maukas ja koostumus oli ihana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D