Eipä ole pitkään, pitkään aikaan tullut tehtyä rahkaista kakkua. Joten nyt sitä sitten tein ja uudella ohjeella vieläpä.
Rahka-persikkakakku
aika; 35 min
uunissa; n.50 min
12 annosta
POHJA
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 prk (500 g) maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¼ dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
PÄÄLLE
1 prk persikkaa
Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Valuta persikat. leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai viuhkaksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon.
Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.
Huom!
Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.
Oli ihan hyvää syömistä....niin herkullista herkuteltavaa!
Rahka ja persikka niin kuuluvat kevääseen ja etenkin tuovat tuulahduksen tulevasta pääsiäisestä.
VastaaPoistaItsekin tässä juuri pohdiskelen, että mitä kivaa herkkua keksisin persikasta. :)