Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle suomalainen!!
Meillä itsenäisyyspäivä menee rauhallisissa merkeissä. Syödään hyvää ruokaa ja katsellaan telkkua, nautitaan siitä että maamme urheat nuoret miehet taistelivat meille itsenäisyyden.
Itse en välitä linnan juhlia katsella, mutta joka vuotisen tuntemattoman sotilaan katson jälleen. Siinnä on sitä jotain!
Siskoni ja hänen miehensä ovat olleet kylässä meillä. Tein meille suolaista herkkua hiukapalaksi teen ja kahvin kanssa.
Hyydytetty feta-oliivikakku
1kpl
pohja;
200 g gluteenitonta näkkileipää tai tummaa leipää (itse laitoin digestive keksejä, minulla siis ei ollut gluteenitonversio itsellä)
100 g margariinia
täyte;
6 liivatetta
1rkl kiehuvaa vettä
1prk (180g) fetajuustoa
2 rkl (a´200g) valkosipulituorejuustoa (itse laitoin yrtti ja ruohosipuli)
2 dl maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynttä (en laittanut)
½ dl hunajaa
§ tl rouhittua mustapippuria
3 dl paprikatäytteistä vihreitä oliiveja hienonnettuna
Koristeluun;
esim; kurkkua, oliivia, kirsikkatomaatteja, yrttejä, viinirypäleitä....tms....
1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperia. (itselläni oli isompi irtopohja vuoka ja siksi minun kakusta tuli matala.)
2. Hienonna näkkileipä tai leipäviipaleet monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva joukkoon.
3. Taputtele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla tarvittaessa.
4. Valmista täyte; Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Purista liivatelehtiä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
5. Hienonna monitoimikoneessa fetajuusto. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, tilli ja mausteet.
Sekoita tasainen massa.
6. Sekoita viimeiseksi joukkoon hienonnetut oliivit ja liivateseos ohuena nauhana.
7. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka suurella lautasella tai kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavan päivään.
8. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D