Jos joulupöydässä tarjotaan joulutorttuja, niin kyllä sinne pitää pipareitakin tuoda.
Tämän kerran piparit ovat kerma-siirappipiparit, jonka ohje löydettiin Solmu-tontun kanssa uudesta kirpparilöydös kirjasta. Kirjan nimi on; Talvikirja, tuon kirjan on koonnut kodin kuvalehti, vuonna 1999.
Kerma-siirappipiparit
n 80 kpl
150 g voita tai marg.
1 dl siirappia
2 dl sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeri
1 dl perunajauhoja
650 g vehnäjauhoja
Päälle; raesokeria
Mittaa siirappi, sokeri, kerma, kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Leikkaa voi paloiksi kulhoon ja kaada päälle kuuma siirappiseos.
Sekoita kohotusaineet ja mausteet ensin muutamaan desilitraan jauhoja ja lisää siirappi-rasvaseokseen. Sekoita taikinaan sitten loput jauhot.
Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.
Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.
Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla.
Paista siirappipipareita 200-asteisessa uunissa koosta riippuen n. 6–10 minuuttia.
Ja maukkaitahan nämä piparit on....niin suussa sulavia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D