Joulun aikaan tein kaikki tarjottavat gluteenittomana. Nuorimman tyttäreni poikaystävä on gluteeniton ja myös minun pitää syödä gluteenitonta.
Joten pääsin harjottelemaan oikein kunnolla gluteenittomien tekoa. Omasta mielestä pärjäsin ihan hyvin. Kaikille maistui ja kukaan ei kyseenalaistanut tekeleittäni 😉😂
Näistä sämpylöistä tuli kyllä tosi hyviä. Ja yön yli kohotus teki kyllä taikinasta kuohkean. Olin ihan itsekin yllättynyt.
Gluteenittomat vaaleat sämpylät
n.12 kpl
20 minuuttia
0,5 l asteista vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5-1 dl tattarijauhoa
Mittaa vesi leivontakulhoon. Sekoita loput aineet veden joukkoon. Taikina jää aika löysäksi.
Laita taikina yö yli jääkaappiin.
Nostele ruokalusikalla joko uunipellille ja tee sämpylöitä taikina kasoista ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai nosta lusikallinen taikinaa jauhotetulle kädellesi ja tee sämpylöiksi.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D