sunnuntai 8. joulukuuta 2024

Päivä 8

Tässä kiva ohje joulua ennen tai jouluiseen kahvipöytään. 

Korvapuustifocaccia

noin 6 dl (390–400 g) 00-vehnäjauhoja (esim. pizzajauhoja)

1 rkl sokeria

2 tl kardemummaa

1½ tl suolaa (voit jättää halutessasi myös suolan pois kokonaan)

½ ps (à 11 g) kuivahiivaa

31/3 dl (noin 330 g) vettä

2 rkl oliiviöljyä

Täyte 

3 rkl kanelia 

½ dl sokeria

1 dl fariinisokeria

50 g sulatettua voita

Koristelu

1 tuubi

(125 g) valmista sokerikuorrutetta tuubissa

Korvapuustifocaccia valmistuu helposti näin:

Mittaa kuivat ainekset sekoituskulhoon. Lisää mukaan huoneenlämpöistä vettä ja oliiviöljyä. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Taikina jää löysäksi, eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä kulho hyvin ja nosta kylmään noin 8 tunniksi.

Kumoa taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Laita liina päälle ja anna kohota pari tuntia vuoassa.

Sekoita kanelin, sokerin ja fariinisokerin joukkoon sulatettua voita. Sekoita. Kaada seos focacciataikinan päälle ja painele sormilla maustevoi leivän sisään.

Paista korvapuustifocacciaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Jäähdytä.






2 kommenttia:

  1. Tämän on ihan pakko olla hyvää.
    Mukavaa toista Adventtipäivää sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin se joulu vaan tulee nopeaan, oltiin jo toisessa adventtipäivässä!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Päivä 11

Sitä kerkeää kummasti kaikkea pientä tekemään, vaikka tuntuu ettei mitään saa aikaiseksi. Olen ollut nyt pari viikkoa kotosalla ikävän oiree...