Tässä kiva ohje joulua ennen tai jouluiseen kahvipöytään.
Korvapuustifocaccia
noin 6 dl (390–400 g) 00-vehnäjauhoja (esim. pizzajauhoja)
1 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
1½ tl suolaa (voit jättää halutessasi myös suolan pois kokonaan)
½ ps (à 11 g) kuivahiivaa
31/3 dl (noin 330 g) vettä
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
3 rkl kanelia
½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita
Koristelu
1 tuubi
(125 g) valmista sokerikuorrutetta tuubissa
Korvapuustifocaccia valmistuu helposti näin:
Mittaa kuivat ainekset sekoituskulhoon. Lisää mukaan huoneenlämpöistä vettä ja oliiviöljyä. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Taikina jää löysäksi, eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä kulho hyvin ja nosta kylmään noin 8 tunniksi.
Kumoa taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Laita liina päälle ja anna kohota pari tuntia vuoassa.
Sekoita kanelin, sokerin ja fariinisokerin joukkoon sulatettua voita. Sekoita. Kaada seos focacciataikinan päälle ja painele sormilla maustevoi leivän sisään.
Paista korvapuustifocacciaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
Tämän on ihan pakko olla hyvää.
VastaaPoistaMukavaa toista Adventtipäivää sinulle
Kiitos! Niin se joulu vaan tulee nopeaan, oltiin jo toisessa adventtipäivässä!
Poista