Piti keksiä itselleen jotain kivaa uutta aamu- / väli- / iltapala syömistä. Useasti on tehnyt mysliä mieli, mutta nuo kaupan ei kyllä kauheasti kiinosta.
Tein nyt sitten oman myslin. Ohje on vähän sieltä sun täältä otettua, omanlaista. Ensimäinen kokeilu meni ihan pilalle....
Noudattelin yhtä ohjetta ja siitä tuli ihan susi ja vielä, kun aika oli laitettu ja noudatin sitäkin, niin koko komeus paloi....ajattelin että se ei haittaa, MUTTA haittasi! Ei sitä pystynyt syömään.
Toisen tein sitten ihan toisenlailla. Ensimmäiseen tuli öljyä kaurahiutaleiden joukkoon, mutta tähän uuteen en laittanut.
Tämä uusi kokeilu kannatti, hyviä tuli ja ihan mukavan rapeita.
Tee itse mysli
paisto 10 min / 5 min
85 g kaurahiutaleet
20 g cashewpähkinät
20 g auringonkukansiemenet
2 rkl hunaja
1 tl sokeria
1 ripaus kaneli ja suola
Pilko ensin cashewpähkinät ja auringonkukansiemenet karkeasti veitsellä.
Sitten voit sekoittaa kaurahiutaleet, cashewpähkinät, auringonkukansiemenet, suolan ja kanelin kulhossa. Lisää lopuksi hunaja. Sekoita hyvin.
Vuoraa leivinpaperilla leivinpelti ja levitä mysli tasaisesti pellille ja laita se sitten uuniin 10 minuutiksi 170 °C:n lämmössä. Laske lämpötila 10 minuutin kuluttua 120 °C:een ja ota leivinpelti hetkeksi pois.
Lisää sokeri ja sekoitta mysli. Paista vielä 5 minuuttia.
Paistamisen jälkeen voit jalostaa mysliä kuivattulla marjoilla/hedelmillä.
Nam, varmasti on hyvää. Kaneli on hyvä idea!
VastaaPoistaKaneli oli kyllä ihana lisuke....pitää laitta vähän enemmän kuin ripaus!
Poista