maanantai 10. helmikuuta 2025

Tee itse mysli

Piti keksiä itselleen jotain kivaa uutta aamu- / väli- / iltapala syömistä. Useasti on tehnyt mysliä mieli, mutta nuo kaupan ei kyllä kauheasti kiinosta.

Tein nyt sitten oman myslin. Ohje on vähän sieltä sun täältä otettua, omanlaista. Ensimäinen kokeilu meni ihan pilalle....

Noudattelin yhtä ohjetta ja siitä tuli ihan susi ja vielä, kun aika oli laitettu ja noudatin sitäkin, niin koko komeus paloi....ajattelin että se ei haittaa, MUTTA haittasi! Ei sitä pystynyt syömään.

Toisen tein sitten ihan toisenlailla.  Ensimmäiseen tuli öljyä kaurahiutaleiden joukkoon, mutta tähän uuteen en laittanut.

Tämä uusi kokeilu kannatti, hyviä tuli ja ihan mukavan rapeita.

Tee itse mysli

paisto 10 min / 5 min

85 g kaurahiutaleet

20 g cashewpähkinät

20 g auringonkukansiemenet

2 rkl hunaja

1 tl sokeria

1 ripaus kaneli ja suola

Pilko ensin cashewpähkinät  ja auringonkukansiemenet karkeasti veitsellä.

Sitten voit sekoittaa kaurahiutaleet, cashewpähkinät, auringonkukansiemenet, suolan ja kanelin kulhossa. Lisää lopuksi hunaja. Sekoita hyvin.

Vuoraa leivinpaperilla leivinpelti ja levitä mysli tasaisesti pellille ja laita se sitten uuniin 10 minuutiksi 170 °C:n lämmössä. Laske lämpötila 10 minuutin kuluttua 120 °C:een ja ota leivinpelti hetkeksi pois.

Lisää sokeri ja sekoitta  mysli. Paista vielä 5 minuuttia. 

Paistamisen jälkeen voit jalostaa mysliä kuivattulla marjoilla/hedelmillä.


Näihin mysleihin voi laitetta erilaisia siemeniä tai pähkinöitä. Niihin sopii hyvin esim. kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet, pellavansiemenet, kookoshiutaleita. Pähkinöistä esim cashew ja hasselpähkinä, tms....


Tuon kellon kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä nämä myslit palavat tosi nopsaa. Nytkin pidin ensin 10 min. sitten otin uunista pois ja sekoitin ja alensin lämpötilaa, laitoin viimeiseksi 5 min.....niiin 4 min oli kulunut otin uunista pois etteivät pala. Aika riippuu jokaisen omasta uunista.

Kanelia ajattelin pikkusen enmmän laittaa seuraavan kerran. Se maistui ihanalle. Ja tuon sokerinhan voi jättää pois,jos ei halua laittaa. 

Tosi kiva jogurttin...tai vaikka maidon/kiisselin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Nam, varmasti on hyvää. Kaneli on hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaneli oli kyllä ihana lisuke....pitää laitta vähän enemmän kuin ripaus!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pasta-​savulohikeitto

Viikonloppuna savustettiin lohta ja sunnuntai iltana tein lopusta kalasta mitä jäi, töihin savulohikeittoa. Ja hyväähän siitä tuli, vaikka e...