sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Piimäsämpylät

Sitä kun aamusin herää aikaisin, niin kerkeää tekeään vaikka mitä! 

Eilen aamulla heräsin vapaaapäivän kunniaksi ennen kukkoa! Ja kun sitä aikaa oli ennenkuin muut heräävät niin päätin tehdä vähän pitemmän kaavan mukaan sämpylät.

Näitä piimäsämpylöitä nostatetaan pari kertaa, joten aikaa pitää löytää näiden tekemiseen. Sitähän minulla oli......ja aina sen huomaa sämpylöissä jos ne on kohotettu pitemmän kaavan mukaan!!!

Piimäsämpylät

n. 8 kpl

3 dl piimää

40 g hiivaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

n. 6.5 dl jauhoja (näistä 6,5 dl laitoin 1 dl ruisjauhoja, loput vehnäjauhoja)

Lämmitä piimä kädenlämpöseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää jauhoja vähitellen samalla taikinaa vaivaten, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Jätä taikina pehmeäksi. Peitä kulho, laita se esim. lämpimää (huom! ei kuumaa) vettä sisältävään altaaseen kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi n. 30-45 minuuttia.Kun taikina on kohonnut, kippaa se ⁶ pöydä jauhotetulla lle. Jaa taikina noin kahdeksaan osaan kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota kaksinkertaisiksi n. 45-75 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pintaan vaikka kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa n. 10-14 minuuttia.







Kylläpä tulikin hyviä sämpylöitä....




5 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä, ruisjauhoja! Minä aina ihmettelen, että miksi ohjeissa on melkein aina vain vehnäjauhoja?!

    VastaaPoista
  2. Sämpylät näyttää ihanilta. Minäkin olen tehnyt tuota edellisen postin piimäkakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo piimäkakku on niin hyvää....Sämpylätkin kyllä maistui!

      Poista
  3. Hyvän näköisiä sämpylöitä, kiitos ohjeesta😋 Mukavaa viikkoa! 🌞💗🌹

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Piimäsämpylät

Sitä kun aamusin herää aikaisin, niin kerkeää tekeään vaikka mitä!  Eilen aamulla heräsin vapaaapäivän kunniaksi ennen kukkoa! Ja kun sitä a...